Безхаберие: Оставиха на празниците Устово без вода

"21 век. Устово без вода. Докога? Знаем, че се прави 2-3-4 воден цикъл. Срамота на празници и почивни дни да я спрат без никакво предупреждение.", това написа в една от смолянските фейсбук групи Борислав Каракостов.

Негова съкварталка допълни:  На никой ли не му прави впечатление, че цяла сутрин в квартала няма вода? Нямате ли малки деца,болни хора или каквото и да е!? На празник, почивен ден цял квартал без вода!Големи " техници и майстори са от водния цикъл"..... пълно безхаберие... 

В отговор се включиха дуги възмутени устовци, които смятат, че от безхаберие по "водния цикъл" се копае напосоки и за това без предваритено предпупреждение се стига до спиране на водата в квартала. 

Проверка в сайта на ВиК-Смолян в раздел аварии последната публикувана  е от края на месец април за ул.Славееви гори. Няма и съобщение за предвидено спиране на питейната вода в Устово. СмолянБГвести се свърза с дежурния диспечер, който обясни, че при изкопни работи по "водния цикъл " тази сутрин е спукана водопроводна тръба. Той обаче не се ангажира да каже до кога хората ще останат без вода. Отговорът му бе като "по учебник ,предварително наизустен" .

"Строителните работи се извършват от външна строителна фирма, ние от ВиК не се ангажираме да кажем кога ще отстранят аварията, но те са длъжни по договор да го направят възможно най-бързо...." , каза дежурният диспечер.

А през това време на връх празниците когато " децата " са се прибрали при родителите си и къщите са пълни, стотици домакинства са оставени без вода...Иначе на сайта на ВиК-Смолян първите  съобщения, което се набиват на очи са за повишаване на цената на водата и санкциите ,кото ще ни бъдад налагани ,ако не си платим навреме сметките. ..

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини