Руските власти включиха мрежа от регионални офиси на Навални в списъка си на екстремистките организации

Руските власти включиха днес мрежа от регионални офиси на опозиционера Алексей Навални в своя списък на организациите, замесени в терористична и екстремистка дейност, предадоха световните агенции.

Решението е било взето от руската Федерална служба за финансов мониторинг (Росфинмониторинг).
Вчера политически съюзници на критика на Кремъл заявиха, че така или иначе ще разформироват "Щабовете на Навални", тъй като властите искат да ги забранят, отбелязва Ройтерс.

Франс прес посочва, че мрежата се състои от 37 офиса.

Московски съд разглежда искане за обявяване на организацията на опозиционера Фонд за борба с корупцията за екстремистка. Това би позволило на руските власти да арестуват активисти и да им замразяват банковите сметки, отбелязва Ройтерс.

ТАСС посочва, че съдебното заседание по същество ще се състои на 17 май.

Самият Навални, най-яростният политически противник на президента Владимир Путин, изтърпява в наказателна колония присъда от две години и половина затвор за нарушаване на условията по своя условна присъда за присвояване на средства, която според него е политически мотивирана. Руските власти засилват натиска и върху свързани с опозиционера организации, откакто той бе задържан през януари и осъден на затвор през февруари, отбелязва Ройтерс.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    мацква
    2 -1
    21:20, 30 апр 2021
    Голям страх тресе цар Путкин.
    • Ра
      разбира се че е цар
      0 0
      09:11, 1 май 2021
      Възстанови Русия. Ти говедо гледах България как е ограбена. Не бери грижа за руснаците. Ние сме със разпродадени заводи. Разпродадена земя. Злато. Концесии за по 60 години. Това не го виждаш нали. Не осъзнаваш ,че България е колония на запада. Щото си прост.
Последни новини