Европейският парламент порица Шарл Мишел за случая в Анкара

Групите в Европейския парламент порицаха днес председателя на Европейския съвет Шарл Мишел за случая в Анкара, станал известен като "дивангейт".

Представителите на Европейската народна партия заявиха, че в ЕС няма две класи председатели на институции. Според тях срещата е оставила впечатление не за сила, а за слабост и липса на единство.

Социалистите и демократите изразиха разочарование от Мишел и от образа на ЕС, отразен във видеозаписа от срещата. Групата "Обнови Европа" нарече случая "управленска криза".

Според групата "Идентичност и демокрация" записът е "една от най-грозните страници в европейската дипломатическа история". Зелените също изразиха разочарование от Мишел. Европейските консерватори и реформатори казаха, че председателят на Европейския съвет е бил "от грешната страна". "Правилната" страна на историята не е откъм турския президент Реджеп Ердоган, допълниха от тази парламентарна сила. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Еп
    ЕП е сбирщина
    2 0
    04:58, 27 апр 2021
    от мекерета. Каквито и резолюции да приема, когото и да порицава, все им е през макарона
  • 2
    Ня
    някой да не си помисли
    0 0
    07:59, 27 апр 2021
    Че харесвам ердогана като политик. Не го харесвам. Опасен е за България. Но на европейските отрепки показа къде им е мястото. ФАКТ.
  • 3
    ИО
    и още нещо
    0 0
    08:01, 27 апр 2021
    Турция каквато и да е с джендърство и педерастия няма да могат да я пречупят. Не че там няма анални свини. Има ги навсякъде но не ги допускат във властта.
Последни новини