Гимназията по туризъм с двама финалисти за Национално състезание по професии

    В Регионалното състезание за „Най-добър млад готвач“ и „Най-добър млад сервитьор“ в град Кърджали взеха участие 13 отбора от цяла Южна България. В оспорваната надпревара състезателите от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ - Хасково завоюваха две призови места, съобщиха от училището.

    Първо място и приза „Най-добър млад готвач“ спечели Елица Николова от хасковската гимназия по туризъм. Тя се отличи със сръчност, креативност и използване на нови техники при приготвянето на ястия от пилешко месо. Предястието е от пилешки бутчета с фарш от сирена, приготвено по метода су вид, а основното ястие представлява сфера със сос къри върху канапе от тиква.

    Дисциплина, етикет и самообладание наредиха Димитър Щерев на второ място в категория „Най-добър млад сервитьор“. Състезателят впечатли журито с професионално декантиране на червено вино Le photographe Pinot noir.

    Наградите връчи лично Таня Михайлова – заместник-министър на образованието, която поздрави участниците и пожела успех на класиралите се за Национално състезание по професии през месец май в град София. Присъстваха много гости, сред които Магдалена Станулова - началник на отдел в дирекция „Професионално образование и обучение“ - МОН, и Христина Боева – Началник на РУО – Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Пе
      Пенчо
      5 -1
      16:16, 23 апр 2021
      В кое учебно заведение могат да се изучават най-древните занаяти?
      • То
        Тошко
        3 -1
        16:44, 23 апр 2021
        В Езиковата
    • 2
      На
      Найден
      1 0
      08:54, 24 апр 2021
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини