Анелия Петрова ще представя Хасково на Националното състезание „Най-добър млад строител“

    Един представител ще има на финалния кръг на Националното състезание „Най-добър млад строител“ Професионалната гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II" в Хасково. Това е Анелия Петрова от 11Б клас. Тя се класира на второ място днес в дисциплината „Мазилки, шпакловки и бояджийство“ в Регионалния етап на състезанието, на който нейното училище беше домакин. В Него се включиха седем отбора от професионални училища от Бургас, Кърджали, Стара Загора, Ямбол, Сливен и Хасково. Двудневната надпревара мина с първи етап -теоретични познания, а днес на спортна площадка „Спартак“ младежите показаха и практически умения.

    Според регламента най-добрите двама от всяка категория ще мерят сили на финалния етап, който ще се проведе през май в Сливен. Първенците получиха сертификати, с които са приети като студенти, ако пожелаят, във Висшето строително училище "Любен Каравелов".

    Макар да се е включила в състезанието в последния момент Анелия се представи чудесно, като единствената дама в тима на професионалната гимназия от Хасково, похвали я преподавателката по практика, която я е подготвила за участието й Златина Стойнова.

    Анелия мечтае да стане архитект и продължава да се готви усилено за сбъдване на мечтата си.

    В нейната състезателна категория на първо място се класира Димитър Митрев от Ямбол, на 3-то място е Десислава Димитрова Бургас.

    С призови места завършват Регионалния етап на състезанието и останалите участници от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II", които са работили по подготовката си под ръководството на учителя Иван Петков.

    В категорията „Облицовки и настилки“ първи стана Хюсеин Хасан от Бургас, втори Йордан Кирилов от Сливен, а Джем Парапанов от отбора на Кърджали остана четвърти.

    В категорията „Зидарии“ първото място е за Виктор Вълев и Диян Запрянов от училището в Стара Загора, втори са представителите на Бургас- Димо Куцаров и Деян Василев, на трето място са момчетата от хасковската гимназия -Мирослав Патуров и Димитър Колев.

    В състезателната категория ”Сухо строителство” отборът на Хасково- Тодор Тодоров и Марин Данев се класираха трети, втори станаха Иван Пашов и Ахмед Хюсеин от тима на Сливен, призът отиде при Ивайло Мустакеров и Марио Исаков от Стара Загора.

    Кметът на Хасково Станислав Дечев награди най-добрите отбори. В крайното класиране бяха излъчени две трети места. Те са за отборите на Сливен и Хасково. На второ място се класира отборът на Бургас. Най-добри в отборната надпревара са учениците от Стара Загора.

    „Радвам се, че в Хасково се проведе едно изключително състезание, наситено с радостни емоции и силна конкуренция. Надявам се да Ви е харесал нашия прекрасен град“, поздрави участниците и преподавателите им градоначалникът.

    Като радетел за развитието на професионалното образование не само в Хасково, но и в цялата област, той пък получи специален плакет от директорката на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II"  Маргарита Топалова.

    Плакети получиха и представителите на фирмите партньори за провеждането на Регионалния кръг на състезанието „Най-добър млад строител“.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Съ
      Съгражданка
      1 0
      21:20, 23 апр 2021
      Браво момиче, само така! Не оставяй хората да определят какво могат и не могат да правят жените, смело следвай мечтите си :) Girl power
    Последни новини