Отварят „зелени коридори” по празниците в областта, оздравелите от COVID 19 достигнаха 3160

Отварят се „зелени коридори” по празниците в областта. Всеки който желае ще може да се ваксинира. Има от всички видове ваксини ,признати в Европейския съюз. Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на Дирекция „Надзор на заразните болести” в Регионалната здравна инспекция д-р Таня Беловска.

Според информация на сайта на РЗИ "зелените коридори" ще действат от 30 април до 9 май.Ваксинация ще се извършва както в РЗИ,така и в многопрофилните болници на територията на областта.Това са МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски";МБАЛ "Кърджали";МБАЛ "Сергей Ростовцев"-Момчилград;МБАЛ"Ардино" и МБАЛ "Живот+"-Крумовград.В болниците "зелените коридори" ще продължат до 7 май.

Д-р Беловска каза още, че през изминалото денонощие новите случаи на заразени от здравните власти е достигнал 36. От тях 20 са мъже, а 16 жени.Възрастовият диапазон е от 29 до 77 години. По общини се разпределят така: Кърджали-10; Момчилград-9; Кирково-8; Ардино-3; Крумовград,Черноочене и Джебел по 2.

  Общият брой на излекуваните от началото на пандемията жители на областта достигна 3160 души. Това съобщи от своя страна главният секретар на РЗИ Петя Папазова. Тя каза още,че под карантина са 1095 лица. На домашно лечение са 655,а хоспитализирани са 152 пациенти. Смъртните случаи през изтеклото денонощие са 2, като общият брой на починалите от началото на пандемията в областта достигна 222.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини