Празник на буквите в ОУ"Св.св.Кирил и Методий"

В Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали се проведе най-важният за първокласниците „Празник на буквите“. Учениците от І „а” клас с гордост заявиха, че изучиха всички букви и вече могат да четат и пишат.

          Децата се включиха с голямо желание в празничната програма. Тържеството започна в приказното царство „Букволандия”, където учениците се изявиха  като истински актьори. Рецитираха стихчета за всяка буквичка, пяха и танцуваха с грейнали усмивки.

          В края на празника госпожа Хорсикян и госпожа Карамфилова раздадоха на децата стихотворение – послание. В него трябваше да открият двата ключа АЗБУКА и ТРУД,  с които могат да отключат всяка книга.

          Развълнуваните първокласници напуснаха „Букволандия“ и се отправиха на дълго пътешествие в царството на книгите. Но първо трябваше да се разделят с милото си другарче – Буквара и да посрещнат новата си приятелка – Читанката.

          На края на емоционалното тържество всяко дете получи подарък от своите родители - книжка с приказки от Ангел Каралийчев.

Нурджан Хабилова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини