Напрежението расте в отношенията между ЕС и Русия, заяви Жозеп Борел

Шефът на дипломацията на ЕС изрази съжаление за покачването на напрежението с Русия, като определи като много опасно положението на руско-украинската граница и заяви, че Москва е отговорна за здравословното състояние на опозиционера Алексей Навални, предаде Франс прес.

"Отношенията с Русия не се подобряват. Напротив, напрежението расте в различни области", каза Жозеп Борел преди видеоконферентната среща на външните министри на страните от ЕС.

Той спомена реципрочното експулсиране на дипломати от Чехия и Русия и "силно тревожното" здравословно състояние на боледуващия Навални, който е в гладна стачка в затвора.
Борел призова Русия да осигури на опозиционера достъп до подходящо лечение, предаде Ройтерс.

"Държим руските власти отговорни за здравословното състояние на Навални", подчерта той.

В края на миналия месец 44-годишният Навални обяви гладна стачка, за да протестира срещу, по неговите думи, отказа на ръководството на затвора да му осигури подходящо лечение за остри болки в гърба и краката.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ед
    Един от Вас
    1 0
    10:28, 21 апр 2021
    Тоя пък като фурнаджийска лопата. В януари беше в Русия, там на пресконференцията след преговорите каза едно, но веднага, след като се върна си обърна думите. И сега пак плюе със загрижена физиономия.
Последни новини