Правителството в оставка твърди, че е възстановило оперативния щаб

На брифинг премиерът в оставка Бойко Борисов коментира, че е разпоредил на здравния министър Костадин Ангелов да възстанови Националният оперативен щаб за борба с коронавируса и той да продължи да функционира. Предложи начело на него да застане Александър Симидчиев от "Демократична България", който бе избран за председател на здравната комисия в парламента. Според Борисов новото мнозинство в парламента трябва да реши да остане ли този щаб или да бъде създаден друг.

"Една година не спряха да се подиграват с щаба, горяха се маски. Сега вместо мнозинството да си направи щаб, явно искат да правят провокация. Няма да стане, аз работя само с факти. Голяма част от бизнеса не разбра, че има пандемия", каза Борисов.

Той отрече решението за разформироването на НОЩ да е взето заради реваншизъм. Той припомни, че голяма част от депутатите в парламента са искали този щаб да бъде закрит.

На 15 април след като правителството депозира оставка в Народното събрание, но ще продължи да управлява до назначаването на нов кабинет, пресслужбата на Министерския съвет обяви, че се разформирова щабът за коронавируса. Формално не би следвало да има причина за това.

Щабът за коронавируса бе назначен със заповед на Бойко Борисов на 26 февруари миналата година с цел да организира процесите около контролирането на епидемията от COVID-19 в България. Председател на щаба бе началникът на Военномедицинска академия (ВМА) ген. Венцислав Мутафчийски.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ве
    Венци
    1 0
    06:04, 19 апр 2021
    Бойко, ама ти нямаш право да командваш депутатите. Вече не си на власт. По закон ти нямаш право на това. Досега си го правил - също е било незаконно. Вече парламента не е на герб, твоите хора не решават какво да става. Симидчиев не е от твоите хора. Ти си в оставка и имаш наглостта да си искаш такова нещо?! Това няма да ти бъде позволено - има председател на парламента, без негово разрешение - не може !! Бойко научи законите: министерският съвет е подчинен на парламента, не обратно !! Твоите депутати са позволявали досега ти да ги командваш в нарушение на закона... Свърши вече, до тук беше, герб е в опозиция, други решават... На които хора народът е дал повече доверие те са мнозинство. Ти си в оставка, престани да се перчиш, смири се !! Старите комунисти като тебе са мръсни дърти боклуци. Заради такива ние младите сме бедни и ограбвани от хора учили марксизъм-ленинизъм, а ние които сме учили след 1990 г. Нямаме достъп до властта, а сме достатъчно големи за да сменим старите. Те са вече дърти, ние сме големи, не сме малки. Те трябва да отстъпят на младите и да си ходят в пенсия. Достатъчно са лапали. Не бива старите да са с предимство.
  • 2
    Бе
    без тиквенски щаб накъде
    1 0
    09:07, 19 апр 2021
    може да се разбере, че хората не умират от Ко грип
Последни новини