След скандал парламентът задължи Борисов да се яви пред депутатите

Парламентът задължи премиера в оставка Бойко Борисов да се яви пред депутатите на следващото заседание на 21 април, за да представи участието на България в плана за възстановяване и устойчивост на Европейския съюз заради кризата вследствие на COVID-19, дали ще има проблем при забавяне на неговото внасяне в ЕК и кой е виновен за това.

Предложението дойде от Мая Манолова и беше подкрепено от 145 депутати. Въздържали се гласуваха 70 народни представители - всички от ГЕРБ. Предложението на Манолова предизвика продължили повече от половин час дебати, изпълнени с лични обиди.

Манолова нарече Борисов премиерът-беглец и генералът-беглец, и допълни, че само довеждането му пред депутатите може да върне авторитета на парламента. Впоследствие започнаха лични обяснения и изказвания, в които министър председателя беше наречен още "страхливецът Борисов", "Бистришкият тигър, превърнал се в заек", "Шофьорчето Борисов" и "Джипко Бибитков".

Председателят на парламента Ива Митева напълно изпусна контрола, като заваляха изказване след изказване в подкрепа и срещу Борисов, пълни с лична нападки. Десислава Атанасова от ГЕРБ я упрекна, че не се справя, като допуска явно нарушаване на правилника и "безредие". След продължила почти половин час разправия, в крайна сметка беше гласувана почивка. След нея председателството беше поето от зам.-председателя Татяна Дончева.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Пе
    Петя
    15 -9
    16:44, 16 апр 2021
    Докарайте го тоя ДПС-ар Бойко Борисов в парламента , къде се скрил тази мутра. Продаде България и народа на турците. Мръсник !
    • Wo
      wolf
      13 -5
      17:15, 16 апр 2021
      Мръсникът се крие като плъх.
    • На
      наврете го в багажника
      5 -3
      09:20, 17 апр 2021
      На джипката МУ. И го довлечете насила. Джипко Бибитков е един болен нарцис. Докторите не си вършат работата. Ако си я вършеха тоя щеше да е освидетелстван отдавна. А и лизането на българина е пословично. За пари и постове му лизаха анала 12 години.
  • 2
    66
    666
    4 -7
    19:27, 16 апр 2021
    Плъх ,плъх ,ама да видим с кого ще направи новото правителство и опааа ква стана пак тя!!!???
  • 3
    До
    До горните "разбирачи"
    4 -4
    00:52, 17 апр 2021
    Хейтърчета, ще пукнете от злоба! Ходете да побягате малко на Кенана, че ще се поболеете от толкова омраза.
  • 4
    3,
    3,14
    2 -3
    11:41, 17 апр 2021
    Ти в един часа или си много пиян,или дрогиран!
  • 5
    "Наблюдател"
    3 -5
    16:02, 17 апр 2021
    Бойко на мнозина е като трън в петата, но след време доста хора ще разберат, че по-добър няма да се намери. Друг път гласувайте пак за шмекерите от шоуто или за мутрите, дето вече са вътре!

Още новини

Последни новини