6 твърдения за зареждането на смартфоните, на които не трябва да вярвате

Батериите на нашите смартфони рядко издържат по цял ден и за това много потребители търсят съвети от приятели и колеги за това как да удължат живота им. За съжаление, обаче, не винаги тези съвети са правилни. Причината за тези неверни твърдения може да е недоразумение или просто стара информация.

От Mashable споделят 6 неверни твърдения за зареждането на телефоните, на които повече не трябва да вярвате. Ето кои са те:

Мит 1: Зареждането на телефона през нощта е лошо нещо
Мобилните телефони в наши дни са ужасно умни. Телефонът знае кога батерията му е с пълен заряд и когато достигне тази точка, той спира зареждането ѝ. Това предотвратява презареждането на батерията както и увреждането ѝ. Така че не се страхувайте да оставяте вашия телефон включен през цялата нощ.

Мит 2: Трябва напълно да изтощите батерията преди да я заредите
Литиево-йонните батерии, които са в смартфоните ни не са същите като тези, които използваме в дистанционното на телевизора и това изискване не важи за тях. Не само, че батериите нямат „ефект на паметта“, но и не е нужно да ги калибрирате, както сте правили това при никел-металните хидридни батерии, защото това е лошо за тях. Така че не се колебайте да зареждате батерията, когато ви е удобно.

Мит 3: Не използвайте телефона си, докато се зарежда
Използването на телефона, докато е включен в електрическата мрежа е напълно безопасно, стига разбира се да не сте във ваната или батерията да е повредена. Ако използвате висококачествено зарядно и батерия, а не евтини заместители, не би трябвало да имате проблеми.

Мит 4: Всички зарядни устройства са еднакви
Разбира се, че има значение кой е изработил зарядното устройство, с което зареждате телефона си. Фалшивите зарядни устройства са не само заплаха за безопасността ви, но могат да повредят и устройството ви. На пазара има много „ментета“, зарядни устройства за които се твърди че са произведени от една компания, но реално не са. Ето защо е разумно да купувате директно от сайта на производителя или от легитимни магазини, за които имате гаранция че предлагат качествена стока.

Мит 5: Не е проблем ако смартфона ни работи постоянно
Повечето хора използват телефоните си постоянно, те са се превърнали в техен джобен компютър. Това обаче не е добра идея. Смартфоните трябва да се рестартират от време на време, ако искате да удължите  живота на батерията си. Рестартирайте най-малко веднъж седмично.

Мит 6: Услугите за локализиране на местоположението хабят много батерия
Навярно си мислите, че работещите приложения, които изискват използване на данните за местоположението ви хабят много батерия. Да, това е така, но не чак толкова, колкото може би си мислите.

Тези услуги определено използват много батерията ви, но не безкрайно както може би всички ние си мислим. Разбира се, ако сложим телефона си в самолетен режим ще удължим живота на батерията му, но тогава телефонът ни няма да изпълнява целта си – текстови съобщения, нотификации и телефонни обаждания. По принцип, ако искате да използвате услугите за местоположение, правете го спокойно. Това няма да се отрази значително на живота на батерията.

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доста ще се колебаете за представител на огнените знаци. От това, какво точно предпочетете ще зависи удовлетвореността ви в края на деня. Оставете настрана въпрос, който само ви създава неприятности, и се посветете на перспективни дейности. Стабилизирате отношенията си със сърдечния партньор.
07 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Доброто ви настроение ще се отрази на околните и работата ще върви по-леко. Уверени и знаещи какво правите, ще доминирате с оптимизъм и конструктивна мисъл. Ако търсите работа засилете контактите си, със сигурност ще намерите подходящо предложение или сами ще започнете свой бизнес.
07 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще прегърнете една идея и ще заживеете с планове за нейното осъществяване. Това ще повиши настроението ви, ще ви направи активни и по-добри. Не пренебрегвайте текущите си ангажименти, отделете време на всичките си задачи. Възможно е да получите новина, която ще внесе яснота в очакванията ви.
07 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Сред колегите ще наложите вижданията си по конкретна задача, така, че да я свършите в срок и с нужното качество. Печалбите ви ще се увеличат, предвид факта, че за същото време ще отхвърляте повече работа. Ще имате изяви в сферата на туризма, рекламата, недвижимите имоти и обменът на информация. За някои ново запознанство и любов.
07 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят се очертава като много забавен и приятен. Днес сте в стихията си. Пленявате околните със слънчево настроение и духовити забележки. Изключително контактни сте и привличате вниманието дори на непознати хора. Имате нужда от развлечения, така че не пропускайте нито една възможност за вечерта. Наслаждавайте се на почивката си.
07 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще имате работа по дома и въпреки предложенията на близки и приятели ще предпочетете да я свършите. Това ще бъде добре за вас, още повече че обичате да нямате несвършени задължения. Нуждата от глътка свеж въздух обаче ще си каже думата и нищо чудно да прекарате известно време на интересно място с приятелите си. Бъдете спокойни - ще имате време за всичко.
07 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Търсенията ще ви срещнат с близки на сърцето ви хора. Не помрачавайте деня си с нездрави мисли и не натоварвайте и други с тях. Здравословното ви състояние се подобрява. Насочените ви към конкретна задача действия ще доведат до резултат. Не си и помисляйте да не изпълните обещанията си.
07 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Благоприятно развитие на начинанията ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане и мързел, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, а това допълнително ви стимулира.
07 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
07 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения, както по отношение на деловите си задачи, така и в личен план. Ще ви се отдаде да свършите много работа и в същото време да си починете. С ведрото си присъствие ще наситите атмосферата, правейки деня на всички покрай вас приятен. Не подценявайте едно важно до себе си присъствие.
07 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстоят ви промени както в професионален, така и в личен план. Радвате се обаче на подкрепата на всички около вас, които няма да останат безучастни към въпросите, които ви вълнуват. Стойте настрана от неприятности, които е възможно да ви съпътстват днес. Човек близък до вас ще ви покаже по-специалното си отношение, което доста ще ви поласкае.
07 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Финансовите реализации днес ще направят по-спокойни както почивката ви, така и ремонтите, които предвиждате. На особена почит ще се радват държавните служители, които са в позиция да взимат важни решения. Други ще се интересуват от изгодни кредити или покупка на недвижим имот.
07 май 2021
Последни новини