Христо Иванов: Вървим към нови избори

Има такъв сценарий, ние не бива да се плашим от него - сценарият да не се състави нов кабинет и да се отиде на нови избори, заяви пред bTV съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

"Ние се готвим - този парламент в рамките на следващите 2 или 3 месеца, колкото време има, да свърши една работа, така че да отидем на едни честни, свободни от Борисов избори. И тогава да видим, народът да реши кой и как иска да го управлява. Ако трябва да правя прогноза, смятам, че това в момента изглежда по-вероятно. Но не е въпросът да правя прогноза. Моята политическа работа е да подготвим условията тези избори наистина да бъдат честни и свободни. И ние ще го свършим", каза Иванов.

Демократична България няма да подкрепи предложението за съставяне на експертен кабинет до декември, което Борисов отправи на живо от фейсбук профила си в нощта след изборите.

"Този лайф на г-н Борисов, излязъл от джипката, но закован за нея като куче, вързано за парното, е забележителен. Беше като фолк версия на заключителната сцена на Ричард Трети: кралят е загубил битката, конят му е умрял и той предлага кралство за кон. Борисов панически, със заплахи, карайки се на всички слушатели и групи, отново обявявайки се за единствения, който знае и може, се опитва да се задържи за властта" - коментира съпредседателят на Демократична България.

Той припомни решението на коалицията да не подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и БСП.

Ако Слави Трифонов вземе мандат и предложи някаква конструкция, която може да издържи, ние ще се отнесем към това с уважение и внимание, каза още Христо Иванов.

На въпрос чувал ли се е по телефона с Трифонов или с Мая Манолова съпредседателят на Демократична България отговори отрицателно, но и посочи, че е крайно време да се прекрати практиката политическите решения да се вземат в телефонни разговори или със SMS-и.

Иванов определи като задължаващ резултата на Демократична България на парламентарните избори: "Имаме да свършим много работа. Наша задача ще бъде да излъчим парламентарна група, която показва висока степен на организация, на работоспособност и възможности да се бори за каузите си, да покажем способността си като общност да се движим в една посока".

Той уточни, че Демократична България вече има подготвени законопроекти, сред които промени в Изборния кодекс, реформа в съдебната власт и регулаторите и др.

На въпрос за бъдещото решение на правителството за отлагане с 10 години на плащането на концесионните такси за летище София Христо Иванов припомни, че още преди изборите коалицията призовава това да не се прави: "Демократична България ще използва всички възможности в парламента, за да осветим тази сделка и всички решения в полза на кого се взимат."

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Да
    Дамян
    7 -8
    08:56, 7 апр 2021
    То хубаво следващите избори да са свободни, без намеса на Борисов, но дали няма да се намеси Маджо.И не приляга един политик да говори така за друг политик, прилича ми на мъжка клюкарка на селски плет.
  • 2
    Ед
    Един от Вас
    6 -5
    10:36, 7 апр 2021
    То кое е по-доброто - Борисов или Иван Костов чрез мекерето си Христо Иванов тепърва ще видим
  • 3
    Мъ
    Мъдрост
    10 0
    10:50, 7 апр 2021
    „Ако на света имаше повече хора, които желаят собственото си щастие повече, отколкото нещастието на другите, за няколко години бихме постигнали рая.“ ~Б. Ръсел
  • 4
    Пе
    Петър Волгин
    5 -6
    11:35, 7 апр 2021
    Изключително наивни са всички онези, които привиждат в "Демократична България" неща от сорта на "модерност", "цивилизованост", "свободомислие". Нищо такова "Демократична България" не е. Тази формация, изчистена от всичките снобски думички, е чисто и просто авангардът на либералния фашизъм в България. За тези хора нашата родина има значение само дотолкова, доколкото може да бъде превърната в поредната територия, където да бъде забито победното флагче на шестващата по света идеология на либералната нетърпимост. Според тази идеология човекът трябва да бъде лишен от всякакви привързаности - към нация, класа, семейство, дори към собствения си пол. Човекът в представата на либералните фашисти трябва да бъде самотен атом, който да бъде лашкан в посоката, в която го насочват елитите. Именно затова трябва да бъдат разрушени всички общности. Под претекст, че така се осигурявала максимална "свобода" всъщност се отнемат всички свободи. Отделят ви от родината, от социалната ви група, от семейството. От всичко. Казват ви, че така ви правят свободни, а на практика ви превръщат в абсолютни роби. Този либерален фашизъм има своите различни политически представителства в различните държави. В България тази човеконенавистническа в дълбоката си същност идеология най-последователна се налага от "Демократична България". А прокарването на Истанбулската конвенция у нас е само първата стъпка към разрушаването на обществото и към превръщането му в сбор от неориентирани индивиди. Ако разумните хора не намерят сили да се противопоставят на това, петата колона на либералната нетърпимост ще стори ужасни неща.
  • 5
    До
    до Петър Волгин
    8 -4
    11:42, 7 апр 2021
    Не можах да разбера сега: Путин ли харесваш или Борисов? Или те и двамата са горе долу еднакви. Какви свободи ти даде Борисов и исобено главния прокурор? Нещо за осемте джуджета чули или си глух за тия неща? По повод на отделянето от родината - Когато една страна не се управлява както трябва и хорста не са удовлетворени , те си тръгват от нея. Кой прогони децата ни, кой управлява 10 години. Харесва ли ти как управлява Герб в Хасково?Стой мирен , май сега ще ни управлява Слави 😀
Последни новини