Университетски курс по щастие е полезен за психиката на студентите

Британски учени установиха, че студентите, записали се в курса по "наука за щастието", са са по-здрави психически, съобщи BBC.

Тримесечният курс в Бристолския университет с лекции и семинари разглежда какво прави хората по-щастливи според научни изследвания. Студентите от трите групи, които се записали за него, сред края му се чувствали много по-добре в сравнение с такива, които не го проследили.

Проф. Брус Худ, който води курса, каза, че това доказва как ако човек учи за щастието, това може да подобри психичното му здраве.

Курсът е първият по рода си във Великобритания. Той е завършен от 1000 студенти. Те са учели факти за мозъка, практики за постигане на по-пълноценен живот, известното за влиянието на самотата върху имунната система, как оптимизмът може да удължи живота или как щедростта задейства център на удовлетворението в мозъка.

В курса са включени също изследвания в областта на психологията и невробиологията. Той не завършва с курсова работа и изпит, но студентите получават бонус точки за допълнителна ежеседмична дейност.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини