Виолета Желева за предизборната кампания и изборът, който ще трябва да направим на 4 април

Г-жо Желева, как протече според вас предизборната кампания, която е в края си и в неделя българските граждани ще трябва да направят своя избор?

- В неделя ще имаме възможност да решим каква ще бъде България през следващите 4 години. През изминалия месец се наслушахме на много обещания. Видяхме познати и непознати кандидати за Народното събрание. Чухме различни послания. Разбрахте ли ги? Повярвахте ли им? Разбира се, всеки има право на своите симпатии и предпочитания, всеки има право на личен избор. Всеки има право да реши кои са били честни с него и кои не са били. Защото по време на кампанията разбрахте какви огромни заслуги за по-добрия живот на хората са имали всички партии от управляващата групировка. Е, не показаха списъка на хората, получили по-добър живот, но те се знаят. Знае се и, че ще продължават да го имат. Такава кампания видяхме от управляващите… 

Работа, работа, работа, повтаря премиерът. А срещу нея – нищо… Коалиционните му партньори се надпреварват в приписването на заслуги. За пенсии, бизнес, екология, за всичко. Надпреварват се и партньорите в сянка – рестарт на държавата, евтини горива и лекарства. Къде бяха досега, когато държавността и парламентаризмът отстъпиха пред един човек? Къде бяха за настъплението на олигархията срещу обикновените хора? Мълчаха… Сега искат отново да са във властта, за да мълчат. Както през цялата кампания мълчат група сценаристи и водачът им – шоумен, решили, че така е най-добре, за да попаднат в следващото управление. Може би са прави… Кой знае. Това ще кажете вие, избирателите на 4 април. 

- Защо избирателите трябва да Ви гласуват доверие и да предпочетат да гласуват за БСП и с лична преференция за вас?

- Кое ще предпочетете – статуквото или промяната, идваща с БСП? През цялата кампания, както и през изминалите 4 години ние бяхме честни с вас. Не влязохме в безпринципни съглашения, не предизвикахме дори съмнения за участие в корупционни схеми, бяхме на страната на обикновените хора, борихме се за правото им на достоен живот. С част от инициативите успяхме, други бяха задушени просто така – напук. Защото идват от опозицията и биха могли да имат ефект. От това се страхуваха управляващите – да не видят хората алтернатива, да не повярват в експертния капацитет на БСП. 

С вашето доверие това ще се промени. Имаме капацитет и твърдо го заявяваме. Заявявахме го през цялата предизборна кампания. Имаме Програма за управление на страната, която ще изпълним. Ще поставим човека във фокуса на държавната политика – всички хора, във всички сфери. Ще покажем честност, прозрачност, принципност в изпълнението на това. Ще постигнем резултат, за доброто на цялото общество. Такова беше посланието в нашата кампания. Не помпозно, популистко, пригодено към едно или друго желание, а истинско. Изпълнимо С ГРИЖА ЗА ХОРАТА. За гражданите на България – вие, аз, бащите и майките ни, децата, младежите, възрастните, безработните, работещите, предприемчивите, социално слабите

Ще ни повярвате ли? Убедени сме! 4 години безвремие стигат! ПОИСКАЙТЕ ПРОМЯНА. Излезте и гласувайте на 4 април с № 4 в интегралната бюлетина. Ако желаете да подкрепите някой от кандидатите ни лично, използвайте преференция. Моята е 103.

Бъдете здрави, успех!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET
Последни новини