Разсекретяват още записи с НЛО и те са по-необясними, обяви бивш директор на разузнаването

Още архиви с наблюдения на неидентифицирани летящи обекти (НЛО) ще бъдат отворени за обществеността през юни и сред тях има по-необясними, включително НЛО, което е преминава звуковата бариера, без да произвежда звуков бум.

Това става ясно от думите на Джон Ратклиф по Fox News. Бившият директор на Националното разузнаване  заяви в събота (20 март), че наблюденията са "трудни за обяснение". Ратклиф, който е служил в администрацията на Тръмп, се е надявал да разсекрети докладите по време на мандата си, но те ще бъдат публикувани от Пентагона до 1 юни.

Не за първи път военните публикуват странни доклади и дори видеозаписи за НЛО, или както ги наричат военните - неидентифицирани въздушни явления (UAP). През април 2020 г. американският флот пусна три видеоклипа, които показват обект, летящ по-бързо от скоростта на звука. А докладите на разузнавателните служби на Сената разкриват, че Пентагонът все още е на лов за НЛО или НПД. Но  военните обикновено са по-загрижени дали UAP може да са секретни самолети или оръжия, разработени от други държави, отколкото за намирането на доказателства за ET сред нас.

По думите на Ратклиф, предстоящият доклад на Пентагона ще включва повече наблюдения и съобщения за обекти, които се движат по привидно невъзможни начини или преминават скоростта на звука без придружаващ звуков бум, пише Newsweek. Необяснимите наблюдения се случват по целия свят, каза той, и включват събития, заснети от автоматизирани сензори, а не само от човешки очи.

"Има случаи, в които нямаме добро обяснение за някои от нещата, които виждаме", казва Ратклиф пред Fox News.

Докладът и декласификацията се изискват съгласно Закона за разузнаването (Intelligence Authorization Act) за 2021 г. 

Въпреки това наблюденията може да не представляват напреднала земна технология. Очевидната екстремна скорост на самолета във видеоклиповете, публикувани през април 2020 г., може да бъде оптична илюзия, наречена паралакс. Този ефект възниква, когато обект близо до обектива на камерата изглежда се движи, понякога доста бързо, само защото е по-близо до обектива, отколкото обектите на заден план. (Пример за видео е наличен в SyfyWire.) По този начин обектите във видеото могат да бъдат толкова земни, колкото пътническите самолети или балоните за времето. Някои от внезапните движения във видеоклиповете може да са артефакти от вареото или изострянето (sharp) на камерата, съобщи Vice.

Има и декласифицирани експериментални самолети, които могат да правят неща като да надминават скоростта на звука без звуков бум. Самолетът на NASA X-59 Quiet SuperSonic Technology, който е в процес на изграждане и все още не е в полет, е проектиран да лети по-бързо от звука, без да прави повече от леко тупване за слушателите на земята. Не е известно дали правителствата имат подобни секретни технологии в процес на тестване или използване, пише Live Science.

Каквото и да покажат предстоящите видеоклипове, това е време на безпрецедентно обнародване на документи около НЛО. През януари ЦРУ представи документи от три десетилетия за мистериозни инциденти, докладвани или разследвани от агенцията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини