Премиерът: До 31 март ще приложим най-строги мерки, защото животът и здравето на хората са най-важни

"До 31 март ще се приложат най-строги противоепидемични мерки, защото животът и здравето на хората са най-важни. Мерките следва да се въведат за всички места, където има струпване на хора, като големи магазини, училищата, ресторантите". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на работно съвещание с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и представители на Националния оперативен щаб.

"Никога не съм се ръководил от това дали всички ще ни харесват или обратното. Изборите идват и си отиват. Здравето на хората за нас винаги е на първо място, дори да понесем политическа щета от нашите опоненти. Мисля, че целият бизнес знаеше какви усилия полагахме и полагаме, за да работят във възможно най-меките мерки", напомни премиерът.

Министър-председателят изтъкна, че настоящите либерални мерки у нас не се спазват, хората не носят маски, не са на дистанция, системата е претоварена и разпореди на здравните власти да предприемат налагащите се спешни действия. "Преценявайте вие, имате моето разрешение да направите най-доброто от медицинска гледна точка. Стотици милиони се изляха в здравеопазването, за да предпазим живота и здравето на хората, действайте", каза още министър-председателят.

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ее
    Ееее
    12 -3
    12:02, 18 мар 2021
    Демагогията не е достигала никога такива висини, в световен мащаб!
  • 2
    Ев
    европейско развитие
    10 -5
    12:20, 18 мар 2021
    Защо отвори преди половин месец кафенетата и ресторантите, мутро-психопат ?
  • 3
    3,
    3,14
    10 -3
    13:08, 18 мар 2021
    Вчера отваря,днес затваря това което е отворил!Как да ви вярват хората,че се грижите за тях?
  • 4
    Ге
    Генчо
    12 -5
    13:26, 18 мар 2021
    Ей, Герберастки цървули, тъпи неграмотници, какво е това „Локдаун“ ? Абстрахирам се от това, че при вирусна инфекция всички мерки са „удар във въздуха“, колкото и да е слаба, или колкото и да е страшна, тя просто ще мине през всички и мерките са абсолютна измислица! Абстрахирам се и от изборите, макар, че е ясно, че става въпрос за търсене на „служебна победа“. Спирам се само и единствено на чуждата дума „Локдаун“. Измислиняци долни, ако въвеждане „извънредно положение“, направете го съгласно закона и освободете българина от всички задължения за този период. Използвате нищо незначещата чужда дума за да бъде българина от една страна лишен от права, а от друга да бъде задължен да плаща и да носи отговорност за всички негови задължения. Борисов, ти си най-долното създание, раждано от българска майка. В тебе няма елемент на нищо човешко, нищо българско, нищо солидарно! Ти си един долен страхливец, подлец и мръсник, и заедно с долната докторска клика около теб, ако не се намери съд да Ви прати в дранголника, трябва да се намери една силна ръка, която да не трепне, когато Ви отпрати към вечния ви път!
  • 5
    Фр
    француз акъллия
    11 -2
    14:01, 18 мар 2021
    Този най-тъп премиер - хвалипръцко в историята ни е отказал повече от 2 000 000 ваксини на Пфайзер за сметка на АстраЗенека и прави виновни ЕС. Тези ваксини са преразпределени между другите държави, а вчера председателят на Комисията Урсула му го каза в очите.
  • 6
    7/
    7/8
    7 -2
    14:52, 18 мар 2021
    Призовавам хората от "държавната хранилка",на 4 април,преди да пуснат бюлетината да се замислят за бъдещето на своите близки,деца и внуци и тогава да направят правилния избор!
  • 7
    77
    777
    8 -2
    15:18, 18 мар 2021
    Затварят ни по къщята, за да се почувстваме и ние европейци и да гледаме през това време как ******* обикаля с джипката,хвалейки се като селски кмет я къде запълнил дупка,я къде сменил улична лампа или контейнер и да му се любуваме.
    • 16
      166
      3 -2
      18:32, 18 мар 2021
      Човека иска на всички да угоди . Народа го е казал....угода никога няма!
Последни новини