Ердоган дари на Босна и Херцеговина 30 000 дози ваксина срещу коронавирус

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган дари на здравната система на Босна и Херцеговина 30 000 дози ваксина срещу коронавирус, съобщи сараевският портал Кликс.

Това дарение е част от споразумение, което членовете на колективното босненско председателство Милорад Додик, Шефик Джаферович и Желко Комшич постигнаха на среща с турския лидер в Анкара.

Новината бе съобщена на пресконференция след срещата, а председателят на босненското председателство Милорад Додик изрази благодарност за дарението.

"Желая да изразя съболезнования на всички семейства в Босна и Херцеговина, които са изгубили борбата с коронавируса. Ще доставим на Босна и Херцеговина 30 000 дози ваксина", заяви Ердоган.

Така първото по-голямо количество ваксина, което ще пристигне в Босна и Херцеговина, отново ще бъде дарение, посочва Кликс, като припомня, че досега страната е получила от Сърбия 5000 дози. Порталът изтъква, че здравните власти на държавно ниво изобщо не участват в снабдяването с ваксини и са предоставили това на властите на двете административни единици - Република Сръбска и Мюсюлманско-хърватската федерация.

Федерацията все още преговаря със снабдителите, но е неизвестно кога ще купи първите количества.
Посещението на председателството в Турция още отсега може да се оцени като успешно, защото е подписано и споразумение за строителството на кръгова автомагистрала Сараево-Белград-Сараево, посочва порталът.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини