Двете жени и убитият снощи в Бяла Слатина са били блъснати умишлено

Иван Петков, който снощи блъсна с управлявания от него "Мерцедес" мъж, починал по-късно, и две жени в Бяла Слатина, ще бъде обвинен днес за умишлено причиняване на смърт и средна телесна повреда при управление на автомобил. Това заяви окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков на брифинг.
Той уточни, че обвинението е по чл. 342, ал. 3, като предвиденото наказание е "лишаване от свобода" от 10 до 20 години. 43-годишният мъж, жител на село Бреница, е в ареста и Окръжната прокуратура във Враца ще поиска от съда постоянното му задържане.

Инцидентът е станал снощи, около 19.30 часа, на ул. "Латинка", когато в дежурната част на Районното управление на МВР в Бяла Слатина е получено съобщение за сбиване между няколко души, разказа Янко Янколов, директор на областната дирекция на МВР. Изпратеният полицейски патрул установил, че Иван Петков, с управлявания от него автомобил, е прегазил мъж и две жени.

Починалият по-късно в Центъра за спешна медицинска помощ мъж и по-тежко пострадалата при удара с колата жена са роднини на съпругата на Петков. Съпругата му се прибрала при близките си в Бяла Слатина заради упражнявано върху нея домашно насилие. Тя била подала и жалба в края на миналата година, по която работи Районната прокуратура в Кнежа, обясни окръжният прокурор на Враца.

Полицейският екип, който е задържал Иван Петков, е установил, че той е управлявал автомобила си след употреба на алкохол. Мъжът е криминалнопроявен и осъждан за други пътнотранспортни произшествия след употреба на алкохол, както и за причиняване на телесна повреда.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини