До дни ще има по-строги мерки в поне 8 области на България

Обмислят се различни мерки за областите с най-висока заболеваемост от коронавирусната инфекция. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов след среща с представителите на всички 28 регионални здравни инспекции от страната на Националния оперативен щаб и на Националния ваксинационен щаб.

Обсъждахме различни варианти, има области със заболеваемост от 300 на сто хиляди души и това е границата, която можем да си позволим, допълни той. В тях са предложени мерки, които предстои да се обсъдят, а аз да ги предложа на правителството за приемане.

Областите с най-висока заболеваемост са 8, сред които са Кюстендил, Бургас, Шумен, София и др., допълни той.

За областите с най-висока заболеваемост се обсъжда възможността за носене на предпазни маски на открито, промяна на крайния час на работа на заведенията, извеждането на учениците в електронна среда на обучение, ограничаване на достъпа до фитнеси и молове, отбеляза министърът.

Мерките, които ще се предприемат, ще бъдат разнопосочни за всички области, не са възможни да са еднакви за всички, уточни той.

Предстоящите избори ще бъдат проведени в безопасна среда, увери министър Ангелов и призова тази ситуация да не се използва за никакви политически цели и спекулация.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (4)

  • 1
    И
    И
    8 -3
    10:28, 9 мар 2021
    Стига с тез мерки, до тук се видя че вие управляващи, за нищо не ставате...
    • Да
      Дааа
      3 -3
      13:10, 9 мар 2021
      Няма мерки, няма болни, Чернобил 2!
  • 2
    И
    И
    6 -6
    10:29, 9 мар 2021
    Мерките ви са боклук... Като вас... И без закон си е подсадимо, да ни заповядва те нещо безмисленно.
  • 3
    Аб
    аб
    5 -5
    12:26, 9 мар 2021
    Безсмислено управление безсмислени мерки усвоени милиони от еденици. Много ми бе интересно миналия ден един друг главен рептил доктор каза до изборите с бройките си е ебало майката.След това ще има еденични случаи и после октомври пак ще се правим на мъже.Интересно и гърчолята днес пишат че до края на март ще им падне значително статистиката.Явно се подготвя и там туристическия сезон.Всеки има глава да мисли
    Казах
Последни новини