МВнР е учудено от думите на двамата US сенатори за корупцията у нас

Министерството на външните работи би искало да изрази своето учудване по повод личната позиция на двама сенатори от САЩ, която не изразява мнението на Сената и не отразява равнището на двустранните ни отношения, се казва в съобщението на външното ни ведомство.

Получихме уверения и от посолството на САЩ в София, и от Държавния департамент във Вашингтон, че това изявление не обвързва правителството на САЩ, което по никакъв начин не би искало да влияе на предизборната кампания у нас.

Преди година САЩ и България подписаха във Вашингтон два всеобхватни документа - декларация за двустранните отношения с Белия дом и надграждащо споразумение за задълбочаване на стратегическото партньорство. След това в София беше проведен Стратегически диалог между двете правителства в областта на външната политика и политиката за сигурност, отбрана, енергетика, икономика, образование и култура. В края на 2020 г. бяха подписани меморандуми за сътрудничество в сферата на 5G технологиите, както и за използването на ядрената енергетика за граждански цели. Само преди две седмици държавният секретар Блинкен избра да се включи във видеоконференция, организирана от България, и да поздрави страната за домакинството на инициативата "Три морета", напомнят от МВнР.

Отношенията между САЩ и България никога досега не са били по-активни и по-задълбочени, заключават от ведомството на Екатерина Захариева.

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    :)
    : )
    14 -1
    09:30, 6 мар 2021
    Крадливата гербаджийска пасмина е бясна.
    • В гроб са българи. В сдс също бяха. В царската пар... Виж коментара
  • 2
    Да
    Дамян
    0 -6
    13:16, 6 мар 2021
    Павел Вълнев е броил 300 000 долара за лобизъм в... Виж коментара
    • На
      НАСАКОТО ЯКАТА
      8 0
      14:35, 6 мар 2021
      Дамяне, опитваш се да ни кажеш , че във България няма ширеща се корупция навсякъде във властта ли ? Казваш ни че някакви си сенатори от някаква си държавица наречена САЩ си измислят , злословят и се опитват да очернят некорумпираните ни управляващи. Даже не е нужно да давам примери като "апартамент гейт" ,"къщи за гости" и други подобни. Примерите сами си излизат , в началото на статията ,до снимката със сградата на МВнР , от дясно ,в, раздел "видеа по темата " има едно заглавие "Осемте джуджета". Това казва всичко по темата,даже направо я закрива.
  • 3
    Да
    Дамян
    0 -3
    18:36, 6 мар 2021
    Далече съм от мисълта,че няма корупция в държавата ни.Но всеки, когото " докопат" е предаван на прокуратурата - и в случая " апартаментгейт" и " къщи за гости". Просто българчето е схемаджийче. Не съм чул уличен в корупция , или присвояване от червените да е бил изключен и даден на съд. Напротив , бранят ги самоотвержено.Или чакат да изтече давностен срок, като за парите по Сапард преди седмица , и крадливите ръчички са чисти.
    • На
      НАСАКОТО ЯКАТА
      3 0
      21:27, 6 мар 2021
      Дамяне , човеко, виждам , че все още не си заблуден гербаджия осъзнай се!!! Какви червени , зелени , сини или другите цветовете на дъгата , всички от началото на "демократичните промени " до сега са едно, те работят против народа и България , само за джобовете си и нищо друго. Казваш " всеки когото докопат предават на прокуратурата" . И какво се случва ??? Нищо , оправдават ги. А и няма как да е друго, сегашния главен прокурор и бивш шеф на специализираната прокуратура е известен с това , че като шеф на спец- прокуратурата няма постигната
      и една осъдителна присъда , а само споразумения , тоест " дай нЕкой лев и всичко е точно". "Случките" с Баневи и Арабаджиеви се получиха не за да има справедливост , а защото гербаджии не се задоволяваха вече само да им плащат "такса спокойствие" , а искаха всичко което те имат. " Не съм чул ...................от червените да е бил изключен и даден на съд" ,е няма как даването на съд да го направят червените, правят го разследващи и прокуратура , а уж независимата съдебна власт всеки знае , че е зависима от управляващите. Защо не ги дават на съд , ти кажи. Тук е момента да си призная и един грях: Гласувах за ГЕРБ на първите избори ,на които участваха защото ******* обеща ,че всички които са били преди тях във властта и са корумпирани ще влезнат в затвора. Е не стана ,но те подминаха по корупция и кражби всички техни предшественици . Наскоро стана ясно и защо не се случи , Бойко Методиев Борисов беше осъден за лъжа!!??
  • 4
    См
    Смях
    2 0
    08:45, 7 мар 2021
    Въ.. ама Те учудени били 🤣🤣🤣

Още новини

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини