Jaguar XE ще изяжда Porsche-тата

Изпълнителният директор на Tata Motors, Ратан Тата, потвърди по-рано тази година, че от Jaguar (дъщерна компания на Tata Motors) ще произвеждат нов роудстър XE. Засега обаче няма детайлна информация за новия двуврат автомобил.

Според информация на изданието Car Magazine XE ще бъде достъпен за клиентите в две версии – роудстър и купе. Моделът ще е достоен конкурент на Porsche Boxster и Porsche Cayman. Ще съперничи и на някои представители на Lotus, например на новия Evora.

XE ще се базира на нова, изцяло алуминиева платформа, която ще се използва и конструирането на моделите XK, XF и XJ.  XE ще е оборудван с обикновен двигател, разположен в предната му част и ще е снабден със задно предаване.

Очаква се базовият модел XE да е с атмосферен двигател V6 с мощност 275 к.с., докато по-усъвършенстваните версии ще са с турбо двигател V6 с мощност около 350 к.с. Говори се и за производство на хибридна версия на модела XE.

Според предишна информация Jaguar XE трябваше да бъде достъпен за клиентите в представителствата на Jaguar през 2011 година. Напоследък се заговори, че новият автомобил ще бъде пуснат в продажба не по-рано от 2013 година. Очаква се цената му да се доближава до тази на моделите Porsche Cayman и 911.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини