Адвокат Шаркова: Има риск ваксинационните паспорти да са новата форма на дискриминация

Европа е на път да въведе "имунизационни паспорти". Част от държавите не крият намеренията си ваксинираните да имат улеснен достъп до територията им.

Eкспертът в областта на медицинското право адвокат Мария Шаркова каза пред БНТ, че съществува риск ваксинационните паспорти да се превърнат в нова форма на дискриминация, ако с тях се въведат забрани или строги ограничения за пътуване или достъп до различни обществени места за неваксинираните.

"От една страна, все още няма достатъчно ваксини за всички желаещи, а от друга - има такива, които не могат да си поставят ваксини заради противопоказания. Сред тях към този момент попадат и децата до 18-годишна възраст", обясни адвокат Шаркова.

По думите ѝ целта на ЕК е да се облекчат условията за пътуване на ваксинираните и преболедувалите, които не представляват опасност за общественото здраве, а не да се въвеждат допълнителни рестрикции за неваксинираните.

"И нещо много важно - ваксинираните, които са предпазени от тежко преболедуване и има данни, че не представляват опасност за другите или този риск е изключително малък, би било дискриминация спрямо тях да бъдат карантинирани или да представят PCR тест при преминаване на граница", подчерта адвокат Шаркова.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ба
  бат Танас
  2 -1
  12:31, 2 мар 2021
  Да намериш на другия кусур от страни винаги може! А тая какво предлага? Като се ходи в тропически и екзотични страни защо се слагат от години ваксини и имунизации и никой не протестира?
 • 2
  Яд
  Ядосан
  4 0
  13:55, 2 мар 2021
  Настъпиха епохални времена! Онези наднационални кръгове, които командорят, корумпират и плашат правителствата и медицинските власти по целия свят имат една цел. Тя не е нови и нови милиарди печалби заради патологична им алчност, в съчетание с наркотична абстиненция за власт и още, и още власт. Вече и тези неща не са им достатъчни! Искат нас! Те просто са си въобразили, че са Бога или с мълчаливото му съгласие са станали негови наместници. Нямат свян да коментират и да искат да влияят върху числеността на човешкото население, нямат скрупули да го променят генетично, да го моделират, както на тях им е удобно. И няма да се спрат, докато не притежават телата ни и всеки атом в тях! Вероятно искат те да решават кой и кога да се роди или умре. Затова вероятно е в ход завладяването на душите ни със страх, агресия и подчинение!
  Искат да четат мислите ни, да предсказват поведението, да ни следят навсякъде, да предсказват бъдещето. И понеже сме им много ни търсят роботи заместници, защото издишваме твърде много въглерод и вдишваме много кислород, а също и метан… като така вредим на майката Земя! Всевишният обаче е поставил граници, които няма как да бъдат преминати и това е върховната справедливост, която тези хора мразят. И се чудя често дали всичко това не е този митичен, този т. нар. от Нострадамус „Антихрист“!?!… Но… На земята има и хора непокорни и твърдокорни, с души бунтовни и неспокойни, светли. Те набират страшна мощ и според мен един ден ще смаят света! Има и много други като него по света, които трябва на всяка цена да подкрепяме, защото са истински и честни. Поне такава енергия и излъчване носят! Затова нека масово им развалим сметките на марионетките на онези кръгове и отидем масово да гласуваме! ПП. Приемете написаното като плод на емоция, на силна и доказана във времето интуиция. Без промисъл за конспирация и с желание доброто да възтържествува! Простете за дългия текст и бъдете щастливи!
 • 3
  Се
  Селския пръч
  0 0
  14:58, 2 мар 2021
  Тъпа п.а, кой ли я познава. Нищо конкретно не предлага, само търси медийна изява.

Хороскоп за 23.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
От срещите си с хора, които обичате, ще черпите енергия и нови идеи. Тревогите ще отстъпят и ще получите пълен контрол върху ситуацията около вас. На повечето от вас съдбата изпраща добри дарове, ще влезете в нов дом и ще получите попътен вятър за напиращите у вас идеи. Отдайте заслуженото на партньора си, голяма част от удобствата в живота си дължите на него.
23 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви приятен ден днес. Подхождате спокойно към всичко, което се случва около вас и това е наистина една добра стратегия. Помагате на свой близък човек да се справи с нещо, което го вълнува. Стойте далеч от каквито и да било пререкания днес, защото те няма да помогнат за постигането на онова, към което се стремите. Приемате покана за вечерта.
23 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате навика да действате прибързано, но днес ще трябва добре да обмислите решението си. Преценете добре всички страни на проблема и изберете онова, което най-добре отговаря на интересите ви в момента. Погрижете се за предстоящи изпити, защото могат да се окажат решаващи кариерата ви.
23 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предложения, които очаквате ще предизвикат активността ви днес. Ще работите разумно и без излишен риск ще изберете най-доброто за себе си. Любов изпълва сърцето ви и ви кара да мечтаете за хубави дни. Много от вас ги имат, при другите те предстоят, но не предизвиквайте събитията.
23 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Вашата амбициозна натура и желанието ви на всяка цена да сте първи може да ви създаде главоболия. Бъдете толерантни и отстъпете на по-добрия първите позиции. Във връзка с това може да изпитате финансови и служебни притеснения. За това пък емоционалния ви живот ще ви донесе много радост. Интимните ви копнежи също ще бъдат напълно удовлетворени.
23 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Денят може да донесе неочаквано развитие на въпрос, който отдавна ви интересува. Ще научите новина, която силно ще ви развълнува и ще подобри настроението ви. Споделете радостта си с близък човек. Не бъдете странични наблюдатели, включете се активно в суматохата около вас, и това ще ви изпълни с енергия.
23 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви няма да е от най-спокойните, но се опитайте да намирате най-доброто решение във всяка ситуация. Не гледайте с тревога на промените, които се случват около вас. Бързо ще се адаптирате. Ако споделите притесненията си с близък човек ще ви стане по-леко на душата.
23 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще продължите работата по текущите си задачи, но ако те ви натоварват прекалено, не пренасяйте раздразнението си в къщи. Очакваните финанси няма да се забавят и дано ви помогнат да решите належащите си нужди. Не пренебрегвайте простичките неща в живота си, те ви доближават до истината, която понякога ви се изплъзва.
23 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Объркани сте емоционално. Колебаете се накъде да поемете в интимния си живот. Вслушайте се в сърцето си, изяснете собствените си чувства, за да избегнете разочарованието.
23 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се притеснявайте да проявите своята прямота и да бъдете директни при деловите си контакти. Точно това е разковничето към успеха ви днес. Не се отказвайте, ако околните открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Времето ще ги убеди в правотата ви. Но това съвсем не означава, че вие трябва да сте агресивни, напротив.
23 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще дадете предимство на деловите си ангажименти, като личния ви живот ще остане на втори план. Не се бавете, а действайте за да оползотворите възможностите, които ще ви се дадат. Стойте над човешката завист и недоброжелателност, не се хабете напразно. Общ проект няма да ви донесе очакваните резултати.
23 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С обичайните занимания и рутинни задачи ще преминете през днешния ден. По-вълнуващи може да са запознанството ви с човек, от когото да получите ценна информация. За някои тя има отношение към личните им предпочитания, за други – към обща работа или бизнес. Използвайте я за целите на интересите си, като поддържате и духовната връзка помежду ви.
23 апр 2021
Последни новини