Дърветата по главната на Хасково радват в бяло и червено

    Децата на Хасково накичиха дърветата по главната улица с мартеници. Инициативата, приветстваща пролетта, се превърна в традиция от години насам. За поредна година Младежкият център е организатор на „Украси дърво за Първи март“.

    През тази година, заради противоепидемиологичните мерки, се включват само деца от градините.

    Учениците от града украсяват в дворовете на училищата си.

    Всяка от групите проявява своята фантазия и дърветата се превръщат в градски манекени с нови премени.

    Много настроение ще създават дърветата мартеници  в следващите дни за минувачите с пожелание за здраве и късмет.

    Много от децата превърнаха днешната инициатива в празник и украсяваха, натъкмени в народни носии, като доказаха, че хубавата първомартенска традиция в бяло и червено, е една от най-обичаните и от малки, и от големи.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Би
      Бивш учител
      4 -2
      19:04, 26 фев 2021
      Браво на децата от всички градини! Дърветата промениха своя облик - заприличаха най-сетне на пролетни! Впечатли ме украсата с червени и бели пластмасови чашки, както и други! Поздравления мили деца, поздравления и за вас учители!
    • 2
      Ст
      Студио ХЪ
      1 -1
      13:49, 27 фев 2021
      Що за хора сте тези които давате палци надолу? Що за изруди сте бе? Това са децата виииии.......!
    • 3
      До
      До "Бивш учител"
      1 -1
      18:29, 27 фев 2021
      Добре, че сте бивш и дано повече не учите деца! С тази нова мода от НПО-та да се кичат дърветата, само ги повреждате! Сега дърветата напъпват и ще цъфтят, а докато децата кичат дърветата оронват пъпки и напъпили листа! След време, когато тези мартеници и пластмасови "умотворения" се измърсят и висят, ще бъде толкова грозно! Учете децата да връзват мартеници на хора и животни, каквато е българската традиция! Всяка година едно и също безобразие и се радвате на това, а от Общината - пълно безхаберие!
    • 4
      ИВ
      И всяка година
      1 -1
      21:17, 27 фев 2021
      Има такива недоволни като тебе, които драскат небивалици и простотии и се чудят как да намират кусури за всяко нещо. Имайте уважение към стореното от тези деца, никой не наранява дърветата! А че трябва да се връзват мартеници на хора и животни само къде го пише? Навярно в тъпата ти кратуна!
    • 5
      От
      От бивш учител
      1 -1
      08:14, 28 фев 2021
      А ти защо не отиде на място да си изразиш мнението, а драскаш тука? Защото не ти стиска, а може и да се страхуваш , знам ли , дивите животни са само в горага, а не между нормалните хора! Дупка!
    Последни новини