От 7 февруари започва прием на заявления за празничния пазар на мартеници в Перник

От 7 февруари ще се приемат заявления от производители и търговци, желаещи да се включат в ежегодния празничен базар на мартеници в Перник, съобщиха от общината. Петната в централната градска част - площад „Кракра“ и Съдебната палата, кварталите „Димова махала“ и „Тева“ ще се разпределят по схема, одобрена от главния архитект на общината. Местата ще отговарят на два кв.м, с изключение на тези пред Съдебната палата, които ще са по един кв.м. Таксата за ползваната общинска площ за централната градска част е осем лева на кв.м на ден и три лв./кв.м на ден за кварталите „Тева“ и „Димова махала“.
Всяко физическо лице има право да ползва само едно петно, на което лично да извършва търговска дейност. Разпределението на търговските площи ще се извършва по входящия номер на подадените заявления. Във връзка с противоепидемичната обстановка, отстоянието между търговските маси ще бъде 1,5 м.
Празничният пазар ще започне от 21 февруари и ще продължи до 1 март включително. Без издадено разрешение продажбата е незаконна и при проверка от контролните органи нарушителите ще се санкционират, уточняват от общината.

 

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини