БСП иска предсрочно освобождаване на управителя на Онкоболницата в Хасково

    Управителят на Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково д-р Матей Матеев да бъде освободен предсрочно, поискаха общинските съветници от представителна група на БСП в Хасково. Искането им е внесено като извънредна докладна записка.

    Мотивът им за това е, че д-р Матей Матеев едновременно е управител на Онкоболницата и на МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград.

    „Прекалено дълго време се нарушава закона. Съгласно чл.20 от Закона за публичните предприятия това не е разрешено“, заяви общинският съветник Богдан Кирилов. Той уточни, че за случая още преди време са сигнализирали в Общинския съвет, чрез многократни запитвания към кмета на общината, но управляващото мнозинство не е взело отношение по казуса.

    Въпросът е бил повдиган и на комисии, включително и по време на заседания на Общинския съвет, допълни общинският съветник Камен Тодоров.

    Искането на БСП е било входирано днес следобед и минути по-късно беше разгледано на предварително насроченото заседание на Постоянната комисия по обществен ред и законност.

    Председателят на комисията Иван Минев заяви, че е трудно да се вземе решение от днес за утре и да се освободи управител на болница в условията на пандемия, а и друг е моментът дали има реални основания за това. Той беше на мнение, че е важно да се чуе решението на ресорната Здравна комисия, която вече е заседавала и няма да има възможност да разгледа докладната, която е внесена в последния момент.

    Общинският съветник Тодор Кръшков, който е член на ПК по обществен ред и законност, заяви, че при предсрочното освобождаване на д-р Матеев, то той ще може да се съсредоточи само върху работата си в МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград и ще бъде полезен на болницата, в която има и Ковид отделение.

    В крайна сметка ПК по обществен ред и законност гласува да допусне докладната записка да влезе в дневния ред за разглеждане на заседанието на Общинския съвет и я подкрепи с 4 гласа „за“ и 3 „въздържали се“. Крайното решение за освобождаване на управителя на Онкото д-р Матеев ще бъде взето утре на онлайн заседанието на местния парламент.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Не смеем да се борим с дрогата по улиците на Хасково , оть там бат Къньо Маймуната и Тенчо Сервитьора за ни бият
      ....
      Затва гледаме да онодим някой доктор - жертва от тия дето няма закрила
    • 2
      66
      666
      31 -1
      20:13, 25 фев 2021
      В момента така нареченият КЪНЧО МАЙМУНАТА вече не е никакъв нещата стоят по съвсем различен начин има едно разместване което не знаят хората човекът който командва в Хасково се казва ТЕНЧО ЛИЛЯНОВ
      • То
        Тони Бонбона
        15 -2
        21:32, 25 фев 2021
        Малкият Марикон какво командвал ??
      • АБ
        А бе нещо са бъркаш
        21 -1
        21:33, 25 фев 2021
        Човека зад Тенчо Лиляновнму викат червеният полковник Величко Минев!
      • Гъ
        ГЪДИ ГЪДИ
        11 -3
        02:44, 26 фев 2021
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 3
      Ко
      Колио
      3 -1
      22:00, 25 фев 2021
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 4
      00
      007
      4 -6
      22:41, 25 фев 2021
      Не знам за тенчовци и Минев и тен подобни но в града има едно лице което наистина внася респект и уважение и страх сред всички бизнесмени милионери мафиоти и така нататък едно ВКР на име МАРИН който директно контактува и заповядва на задкулисието в Народна Реоублика България хора които са в час с нещата знаят за кого говоря и кого споменаван.....
      • Аа
        АА
        5 -4
        08:03, 26 фев 2021
        Да не е марин димитров / /.
    • 5
      Ко
      Кой
      2 0
      19:12, 26 фев 2021
      Кой е този б****к защото не се сещаме само с името Марин?
    Последни новини