Увеличение на числеността на общинската администрация предлага кметът Владимиров

Промяна в структурата и в общата численост на общинската администрация предлага кметът на Перник Станислав Владимиров. Той мотивира искането си в докладна записка до Общинския съвет, в която настоява щатните бройки да се увеличат от 177,5 на 190,5.

Според кмета е необходимо повишаване на числеността на персонала от 15 на 19 души в отделите "Устройство на територията" и "Инвестиционно проектиране и контрол по строителството". Промяната се налага предвид последните изменения в Закона за устройство на територията, Закона за кадастъра и имотния регистър, както и в подзаконовите им нормативни актове, с които са се увеличили преките задължения и отговорности на общинските служители.

С още четирима да се увеличат работещите в дирекция "Строителство, инфраструктура и екология", настоява също кметът. Заради мащабната реформа в социалната сфера, според него са необходими допълнително двама общински служители и в този сектор.
Да бъде назначен архивар, който да отговаря за контрола и опазването на документите в отдел "Гражданска регистрация", настоява също Владимиров. Заради увеличения обем на работа в отделите "Бюджет и финанси" и "Обществени поръчки" той предлага по още един допълнителен щат.

С цел повишаване на ефективността на звеното "Общински инспекторат" да се увеличат служителите на 16, иска кметът. Средствата за финансиране на трудовите разходи на инспектората се осигуряват от собствени приходи.

Кметът предвижда също създаване на звено за администриране на механизъм "Лична помощ", звено "Обслужване на транспорта" - във връзка с реализацията на проекта за интегриран градски транспорт, и други.

Предложението ще бъде разгледано на заседание на Общинския съвет утре.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини