Кметът на Перник предлага обедениние на общински предприятия

Да се обединят общински предприятия в Перник, предлага кметът Станислав Владимиров.

Той е внесъл докладна записка в Общинския съвет, в която настоява звеното "Домашен социален патронаж" да се присъедини към предприятие "Столово хранене". Кметът мотивира подобен акт с идентичната им дейност, свързана с приготвяне на безопасна и балансирана храна. Обединението на двете звена ще повиши ефективността на работата им, убеден е Владимиров.

Сега Домашният социален патронаж приготвя храна за 355 патронирани лица, 20 деца от центровете от семеен тип и за 120 души по програмата "Топъл обяд". Предлага се в бъдещото окрупнено предприятие да работят 30 души, а то да носи името "Столово хранене и домашен социален патронаж".

Да се обединят в едно общинските предприятия "Общинско обслужване" и "Обредни дейности", предлага също кметът. Инициативата е мотивирана със занижаване на приходите в общинската хазна вследствие на коронакризата. След окрупняването числеността на персонала в новото предприятие ще наброява 49 души.

Паралелно Станислав Владимиров настоява да се увеличи числеността на общинско предприятие "Флор". То поддържа чистотата на териториите за обществено ползване, извършва ремонти в имоти общинска собственост.

Кметът иска да бъдат назначени още 50 работници в предприятието във връзка със създаването на звено за комунални услуги и увеличаване на териториалния обхват на дейност на "Флор". Допълнителният щат е за 42 общи работници, 3 шофьори, двама машинисти, двама организатори по труда и един водач на специален автомобил.

Предложенията на кмета ще бъдат обсъдени на утрешното заседание на Общинския съвет.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини