Хасковлии се включват в изграждането на бъдещата визия за развитие на общината

Община Хасково започна разработването на План за интегрирано развитие за периода 2021-2027 г. в изпълнение на Закона за регионалното развитие и в отговор на предизвикателствата пред новия програмен период на ЕС, съобщиха от местната администрация.

Този план е основен инструмент за планиране, програмиране, управление и ресурсно осигуряване на развитието на общината през следващите седем години.

За постигане на масовост при мненията и като опит за включване на гражданите в очертаването на приоритетите за бъдещето развитие на общината, местната администрация публикува на официалната си интернет страница анкета с 14 въпроса.

Част от тях имат за цел да сондират мнението на гражданите как оценяват настоящото положение на развитие, образователна, социална и здравна инфраструктура в общината и промените, които са настъпили през последните седем години в района. В друга част от анкетната карта се дава възможност за посочване на най-ценните, според хасковлии, местни природни и културно-исторически обекти.

В запитването е включен и въпросът „Кои са трите най-важни проекта за общината, които трябва да бъдат реализирани до 2027 г.?“.

От общината питат хората за мнението им и за това кои трябва да бъдат приоритетните направления за икономическо развитие Хасковско.

Част от въпросите са с отворен отговор и в тях гражданите, които желаят да участват в допитването, могат да добавят допълнително мнение.

Анкетата можете да разгледате и попълните тук.

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    заради геноцида на мутрите и бейовете :)) Виж коментара
    • Ка
      Като
      26 -4
      19:55, 27 яну 2021
      се измете безкомпромисно и безвъзвратно настоящото общинско управление, от най първия до последния, и се замени с по малко на брой, но кадърни и доказали се хора, визията за бъдещото развитие на общината ще се оформи от само себе си.
    • Ра
      Радо
      6 -6
      00:05, 28 яну 2021
      Ти си мутра и пенсиониран бей !
Последни новини