Анкета на ЕК пита учениците: Момче ли си, момиче или... друго

Изображение 1 от 2

  В българските училища учениците над 9-годишна възраст попълват анкета, в която трябва да отбележат и пола си. Вариантите са 4 - момче, момиче, друго и предпочитам да не казвам, информира БНТ. Анкетата е част от платформата SELFIE на Европейската комисия, която се разпространява от Министерството на образованието. Чрез SELFIE трябва да се планира бъдещата дигитализация на образованието ни. Някои ученици вече са попълвали анкетата, други още не са.

  След въпрос до просветното министерство защо в анкетата за пол фигурира графа "друго", при положение, че това противоречи на нашето законодателство, оттам отговориха, че SELFIE се провежда в 28 страни-членки на Европейския съюз.

  Методологията е ангажимент на Европейската комисия, а МОН единствено е разпространило информацията по училищата.

  Източник: bnt-news

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Ма
   МАНГО
   11 -2
   11:34, 21 фев 2019
   Насила децата педали ще ги направят. Да ти е.а ЕС!
  • 2
   Xm
   xm
   13 -1
   12:59, 21 фев 2019
   Работата на МОН е да спазва нашите закони и да преглежда и коригира всичко, което им противоречи. Какво значи "единствено е разпространило информацията". Тъпанари!!! Сега да се съберат родителите и да ги съдят.
  • 3
   Гр
   гражданин
   2 -8
   13:07, 21 фев 2019
   Защо винаги когато се говори за различна сексуална... Виж коментара
  • 4
   Ам
   Ами
   12 -1
   13:29, 21 фев 2019
   Като си свали гащите, веднага става ясно какво е детето!?!
  • 5
   Аб
   абжж
   10 -1
   14:10, 21 фев 2019
   Не мога да разбера защо обременявате главите на децата с глупости.Не стига че материала за изучаване от министерството е пълна отврат ами сега и момче ли си момиче ли си .Медицинско е доказано има хуй момче е има ***** момиче е аман от джендърски глупости .Всеки който иска да се оприличава на каквото иска не намесвайте децата в спуснати от ЕС педалски директиви .Лично на моя пич ще му кажа да пише че е пеликан и гордо да размаха криле
  • 6
   Г-
   Г-н Михайлов
   3 -2
   18:49, 21 фев 2019
   МОН що не мисли за неща по-сериозни в образователната система,ами върви по гайдата на ЕВРопЕЙСКИТЕ гьотверени? Ах един ден да се появи един Хитлер, ще си предоставя къщата крематориум да я направи!!
  • 7
   Хи
   хитлер
   3 -1
   21:25, 21 фев 2019
   Хайде почна се. Това си е силно нарушаване на конституцията. Сорос не се отказва от подлите си еврейски номера.Джендърската идеология на сила ни я налагат защото са намерили стадо без кучета.Да пробват да направят същото при В. Орбан.Но за жалост ние имаме плазмодии за ръководител на ГРОБ и държава. Пак гласувайте за ГРОБ и вас ще направят п....ли.

  Хороскоп за 17.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес съсредоточете повечето от усилията си върху професионалната сфера, защото съществува риск от неуспех. Огледайте нещата от всичките им страни до най-малките подробности. Изберете най-подходящия момент за действие, от това ще зависи много. Някои от вас получават финансови приходи от успешно реализирани сделки с наеми и продажби на имоти.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Заели сте се с много дела едновременно и имате всички шансове да успеете, стига да овладеете емоциите си. Не допускайте външни вмешателства в работата си, особено, ако е свързана със значителни суми. Вие най-добре знаете какво трябва да се направи. Потърсете контакт с приятел, с който отдавна не сте се чували.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Делата ви днес ще бъдат успешни, ако проявите търпение и оставите обстоятелствата да работят във ваша полза. Харчете по-малко от заработеното и ще имате повече. Ако споделите вечерта си с любимия човек ще неутрализирате напрежението от деня и ще се заредите с нови сили. Очакват ви приятни емоции.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  В подкрепа на работата ви ще се мобилизирате и я приключите навреме. Имате добра енергия, а и физическата ви форма позволява да се натоварите повече, няма да се отрази на неблагоприятно на общуванията ви. В желанието си да сте полезни на някого ще направите и невъзможното, дано го оцени.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Силни емоции и добро настроение ще преобладават сред Лъвовете. С отворени сетива сте за новостите и няма да пропуснете добрата възможност, която ви се предлага днес. Активността ви ще е провокирана и от желанието ви час по-скоро да видите осъществени намеренията си. Не пренебрегвайте човека, който ще ви потърси за подкрепа.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Някои Деви днес ще бъдат заинтригувани от делово предложение, което идва тъкмо навреме. Имате възможност сами да прецените дали поемате риск или не, и да се справите със ситуацията. За предпочитане е да не намесвате роднините си, които едва ли ще са в състояние да погледнат обективно на нещата.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Независимо дали се занимавате с работа или развлечения, със сигурност вие ще сте един от хората, които дават идеи. Бъдете готови да се съобразите и с всяко чуждо мнение. Само така ще постигнете нужното спокойствие в обстановката около вас. Някои от вас ще предприемат кратко пътуване.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нещата ви ще се развиват такива, каквито сте ги планирали. Ще получите финансови придобивки и ще можете да се поглезите. Това ще повиши самочувствието ви и ще ви настрои на хазартна вълна. Може би трябва да преразгледате отношенията си с някои хора и да преосмислите връзки, които ви потискат.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Професионалната ви работа ще запълва основната част от времето ви днес. Без изненади ще протича деня и на творците, отдадени на творчеството си ще се посветят на идеите си. Вложените усилия ще бъдат гаранция за сполука. За други издигане в службата и финансови придобивки. Изненадайте приятно партньора си.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Опитайте се да разведрите атмосферата около вас, повече напрежение е нездравословно. Намерете себе си и своето място сред другите. От правилната ви преценка ще зависи бъдещето на много хора. Разпределете времето си, като не пропускате да обърнете внимание на близките си и на нуждата ви от почивка.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се организирате и ще свършите всичко, което планирате за днес, без това да се отрази на връзките ви с околните. При постигане на договорености не изхождайте единствено от личните си интереси, защото няма да се стигне до сделка. Използвайте деня си и за подготовка на предстоящо пътуване.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За повечето от представителите на знака този ден обещава да бъде спокоен и без излишни изненади. Въпреки това обаче бъдете готови за нещо, от което зависи начина, по който ще протича бъдещата ви работа. Опитайте се да възстановите добрите си отношения с човек, който е бил ценен за вас по един или друг начин. Удовлетворението ви от вечерта ще е пълно.
  17 окт 2019
  Последни новини