Приключи ваксинирането на медицинския персонал в Истанбул , децата влязоха в класните стаи

    В Истанбул рестрикциите продължават.В събота и неделя сме у дома.

     При строг контрол започна класното обучение, маската и разстоянието са задължителни, въвежда се нови изисквания с градския транспорт, възрастните над 65 години не могат да го ползват. А от друга страна имаме вече празни корона отделения по болниците, рязко намаля броя на умрелите. Приключи с ваксинирането на  медицинския персонал, сега ваксинират възрастните над 85 години.  Получихме още 10 милиона китайски ваксини. Ваксинирането тук продължава по програма, одобрена от Министерството на Здравеопазването. Очаква се към 15 февруари рестрикциите да отслабнат. 

     Истанбул е морски град. Хората са чувствителни, дисциплинирани и предпазливи по отношение на вирусите. Прилагането на 14 дневен карантинен режим на екипажи  на кораби пристигащи от чужбина в Истанбул е традиция от 16-ти век, сега това се разшири и се прилага и по летища и граници, но не стресира никого. Коментарите за пандемията са от глобален характер. Трябва да се пазите защитете се, но трябва да се отървете от страховете си.

    Подложено е на съмнение  унаследената от нашето поколение обществена и държавна система на 20- век, всички структури на властта. Може би трябва да се търси нова форма на държавно управление. Потресаващ е факта, че 30 % от жителите на САЩ – 100 милиона души - нямат здравна осигуровка и държавата не се намесва.  

    Пандемията обхвана планетата. От 200 държави, в 150 хората не са чули за корона ваксина. Проблема е тежък. Короната ще унищожи повечето държави, България не трябва да бъде сред тях и изборите ще определят това.

    Рафет Улутюрк

    Председател на сдружение „Бултюрк”

    гр.Истанбул

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини