14 атлети ще преставят България на Световните игри на Спешъл Олимпикс‘2022

Една година остава до Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс‘2022, които ще се проведат в Казан, Русия. Събитието ще покаже силата на приобщаването, равенството, добротата, съпричастието и радостта. Игрите имат за цел да създадат приобщаваща общност чрез трансформация на нагласите към хората с интелектуални затруднения, както в Русия, така и по целия свят.

Две хиляди атлета на Спешъл Олимпикс и техни партньори (атлети без интелектуални затруднения) от 108 държави ще се състезават на Световните зимни игри през 2022 г.  в седем спорта – алпийски ски, ски бягане, бягане със снегоходки, сноуборд, фигурно пързаляне, шорттрек, хокей в зала. Към тях ще се присъединят около 3000 доброволци и 4000 гости и членове на семейства, което превръща събитието в глобално преживяване.

Спешъл Олимпикс България ще се представлява от делегация от 14 атлети на Световните зимни игри Казан‘2022. Атлетите ще се състезават в 4 спортa – алпийски ски (2 мъже и 2 жени), ски бягане (2 мъже и 2 жени), бягане със снегоходки (2 мъже и 2 жени) и за пръв път – във фигурно пързаляне (1 мъж и 1 жена).

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини