Симеонов: Който иска да гласува от чужбина, да си хване самолета

„По никакъв начин не трябва да се допускат промени в изборните правила в последния момент. Промените, които президентът лансира за гласуването по пощата по никакъв начин не гарантират изискванията за тайна на вота”. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Здравей, България” по NOVA

Лидерът на НФСБ счита, че президентът Румен Радев и ГЕРБ "играят комбина" за предстоящите избори, тъй като датата определена от Радев - 4 април, е удобна за управляващата партия. Освен това той критикува исканията за гласуване по пощата и настоя който българин в чужбина иска да гласува "да си хване самолета и да дойде в България". Под стрелите на Симеонов попадна и идеята за видеонаблюдение на секциите, като той изтъкна и начини за измама при такава ситуация.

По никакъв начин не трябва да се допускат промени в изборните правила, и то в последния момент - в 12 без 5, както се казва. Промените, които президентът лансира по никакъв начин не гарантират изискванията за тайна на вота”, заяви Симеонов, като уточни, че става въпрос за гласуването по пощата.

Според него хората от държави, които се намират в пълен локдаун "естествено, че няма да могат да гласуват".

"Ние да не би да можем да променяме законите в другите държави? - попита Симеонов. - Те са си наложили съответните противоепидемични мерки, които всеки трябва да спазва. Нищо не можем да направим".

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ви
    вип
    7 -2
    12:51, 15 яну 2021
    Ей уж депутат, нали знаеш, че изпадаш извън борда скоро.
  • 2
    Ва
    Валери Симеонов
    6 -1
    13:03, 15 яну 2021
    Който католик иска да гласува,да зарязва празника и да пуска бюлетина!Какво се правят на ощетени.
  • 3
    3,
    3,14
    9 -3
    13:09, 15 яну 2021
    По-гнусен политик от Валерко не съм виждал!
  • 4
    S7
    S74LK3R
    4 -2
    14:55, 15 яну 2021
    Тоя го чакам по границите да бие баби пак. Ще му изпаднат зъбите тоя път.
Последни новини