Места проби дига, камъни падат в Кресненското дефиле

Започват укрепителните дейности на дигата на река Струма в района на Струмяни, каза областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. Проблемът е следствие на обилните валежи и беше установен вчера. Дигата не е разрушена, но с цел запазване на инфраструктурата и на обработваемите площи се налагат укрепителните дейности, посочи областния управител.

Около двеста метра е участъкът, които ще бъде укрепен, а ремонтните дейности ще бъдат извършени от "Напоителни системи" клон "Струма Места".

Има пробита дига на река Места в района на гоцеделчевското село Борово. На място са спасителни екипи и служители на "Напоителни системи", които да преценят ситуацията и какви действия следва да бъдат предприети, каза още Бисер Михайлов.

Движението на влаковете в района на якорудското село Черна места е спряно. Причината е паднал камък с неголямо количество скална маса върху ж.п. линията, посочи областният управител на Благоевград. Уведомени са служители на БДЖ, очаква се аварийни екипи да отстранят падналата маса и движението да бъде възстановено.

През нощта е имало паднали камъни в района на Кресненското дефиле, които са изчистени и в момента движението се осъществява нормално. Пътуващите обаче трябва да преминават с повишено внимание, призова Бисер Михайлов.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини