В област Перник проблемът им не бил язовир "Студена"

Язовир "Студена" се изпуска контролирано и така ще бъде в следващите две седмици. Държим го на ниво 21-23, при допустимо ниво 24. В момента язовирът действа като буфер, увери в студиото на bTV екоминистърът Емил Димитров - Ревизоро. Той е убеден, че няма залпово изпускане на язовири. Проблемът в дъждовете е, че река Конска, която е като ручей, сега стана като Дунав, отсече Ревизоро.

МОСВ отговаря за 52 язовира, като с нито един в момента няма проблем. Те се пълнят, като само един язовир в Кърджали е пълен, но въпреки разпорежданията Емил Димитров не зная защо не го изпускат. Язовирите, за които отговаря МОСВ трябва да са пълни, тъй като на тях разчита системата за производството на електричество. Останалите над 5000 язовира са на друго разпореждане - държавното предприятие отговаря за това. МОСВ издава ежемесечно график. "Сега Перник има вода за година и половина, ситуацията се следи и е овладяна."

Емил Димитров оцени като правилно решението за изграждане на резервно захранване на Перник. Всеки град трябва да има резервно захранване, но е много скъпо, заяви Димитров.

На въпрос Нено Димов ли е виновен, Ревизоро отговори: "Не мисля, язовирът е източен преди това, но да не се меся в работата на прокуратурата."

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини