Обявено е частично бедствено положение в Радомир

Обявено е частично бедствено положение за част от територията на община Радомир за срок от 7 дни, съобщи общинският пресцентър. Обилните дъждове през последните дни и контролираното изпускане на язовир "Студена" са довели до наводнения в редица населени места в общината.

Наводнени са земеделски земи и дворове на къщи в селата Копаница, Прибой, Негованци, Кленовик, Чуковец, Жедна, Бобораци, Беланица, Извор, Дебели лаг и Кошарите.

Наложила се е евакуация на едно семейство от село Бобораци, чиято къща е била наводнена.

Отводнен е жп прелез в района на село Кошарите, като към момента няма опасност за преминаващите влакове. Доставени са насипни материали за укрепване на диги в землищата на селата Прибой и Негованци.

В заповедта на кмета на общината е указано още, че се забранява движението и пребиваването на МПС на определени критични участъци. Доброволното формирование към Община Радомир също при необходимост ще бъде включено в аварийно-спасителните дейности. Кметовете на населени места са задължени да извършат оглед на техните територии и да организират дейности за овладяване на ситуацията.

Стопаните, които отглеждат животни в населени места с опасност от наводнение, следва да поддържат връзка с кметовете на населени места и общинския кризисен щаб, с оглед спазване на съответните предписания, е съобщил ветеринарният лекар на община Радомир д-р Даниел Колев.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини