Ще ни донесе ли 2021 г. iPhone 13 без портове?

Откакто Apple пусна първия iPhone през 2007 г., постепенно изгубихме клавиатурата, бутоните, част от портовете и дебелите рамки при смартфоните в стремежа на компаниите за по-изчистен дизайн. Според някои идеалният смартфон ще бъде този, който няма нито един порт по корпуса си и е възможно при iPhone това да се случи тази година.

Двама анализатори излязоха с прогнози, че през есента на 2021 г. можем да очакваме iPhone 13 без нито един порт. Нова са Минг-чу Куо и Джон Просър, които очакват, че такъв дизайн ще видим при най-скъпия модел от новата серия на Apple. Тяхната прогноза е, че той ще постави тенденцията за години напред, като с времето тази дизайнерска характеристика ще се пренесе при по-евтините модели.

Анализаторите посочват иновативния дух на Apple и дават пример с iPhone X, който бе един от първите модели с прорез на екрана за камерата и първият, който премина цената от 1000 долара. Той се превърна в огромен успех за Apple, демонстрирайки способността на компанията да прави новото не само желано, но и необходимо.

Идеята за телефон без портове не е нова и през 2019 г. китайската компания Meizu безуспешно се опита да направи такъв. Тогава тя събираше средства за него от крайните потребители най-вече като рекламен трик, но проектът изобщо не можа да достигне необходимата сума. Финансовият аспект не е проблем за Apple, а по-скоро остава въпросът, дали мнозинството от потребителите са готови да се разделят с удобството на жичното зареждане. Единствената друга компания, която опитва подобна иновативна концепция, е Орро, но Apple наистина може да бъде първият с комерсиален такъв продукт.  

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини