Чарлз се готви за престола

Въпреки че все още нямаме официално становище по въпроса, все по-упорито се говори, че кралица Елизабет Втора ще се оттегли от престола, когато навърши 95 години. А това е съвсем скоро, защото рожденият й ден е на 21 април.

Най-вероятният сценарий е синът й принц Чарлз да стане неин регент до смъртта й, след което да се превърне в законен крал на Великобритания. И някои действия, предприети в последно време, показват, че херцогът на Корнуол вече се готви за тази промяна.

От цели 35 години принц Чарлз е наемател на 1000 акра земеделска земя в Глостършир, където живее заедно с Камила Паркър. На тази площ той успешно разви биоземеделие под марката Home Farm, което му носеше сериозни приходи, особено в последните години.

Сега обаче престолонаследникът се е отказал от идеята да сключи нов 20-годишен договор за наем на земеделската земя, защото очаква в близко бъдеще да стане крал. Затова ще се задоволи само с отглеждането на био продукти в градината на имението в Сандрингам, предава Express.

Кралски коментатори определят това решение на Чарлз като поредния знак, че моментът, който чака цял живот, е съвсем близо. Е, Елизабет Втора надали ще се раздели лесно с короната, в един момент просто няма да има друг избор - все пак синът й е вече на 72 години.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини