Принцеса Биатрис се омъжи в рокля назаем от кралица Елизабет Втора

Изображение 1 от 2

    Британската принцеса Биатрис се омъжила във винтидж рокля, дадена й назаем от баба й, кралица Елизабет Втора, съобщиха Асошиейтед прес и британски медии.

    Внучката на британската кралица носила и диамантената тиара, с която кралица Елизабет Втора минала под венчило с принц Филип през 1947 година. На 17 юли принцеса Биатрис, дъщеря на кралския син Андрю и бившата му съпруга Сара, херцогиня на Йорк, се омъжи за строителния предприемач Едоардо Мапели Моци на скромна церемония.

    Бъкингамският дворец публикува две официални снимки от венчавката, която се състоя в параклиса на замъка Уиндзор. На едната от снимките са само двамата младоженци, а на другата позират с кралица Елизабет Втора и принц Филип пред параклиса. Британският монарх (94 г.) и принц Филип (99 г.) се уединиха в замъка Уиндзор заради пандемията от новия коронавирус през април.

    От Бъкингамския дворец съобщиха, че за сватбата са спазени всички предписания на правителството за мерки срещу разпространението на новия коронавирус. Лондон разреши сватбените тържества от 4 юли, при положение, че гостите са не повече от 30 души и спазват социална дистанция. На венчавката звучала музика, но не е имало изпълнения на живо, националният химн прозвучал на запис. Сред 20-те гости на тържеството освен кралица Елизабет Втора и принц Филип, били родителите и членове на семействата на двамата младоженци. Принц Андрю завел дъщеря си Биатрис до олтара, но не бе на официалните снимки от венчавката. През ноември той се оттегли от публични прояви заради скандала около неговия познат, американския финансист Джефри Епстайн, който бе обвинен в организирането на проституция и сексуално малтретиране на непълнолетни и се самоуби в затвора.
    Кралицата заела на внучката си Биатрис (31 г.) рокля от тафта в слонова кост с ръкави от органза, създадена от дизайнера на кралицата Норман Хартнел. Елизабет Втора е носила роклята през 1962 г. за премиерата на филма "Лорънс Арабски". Биатрис и годеникът й Едоардо Моци трябваше да се оженят на пищна церемония в замъка Сейнт Джеймс в Лондон през май, но сватбата бе отложена заради пандемията от новия коронавирус. Кралицата даде рокля и тиара на внучката си, за да направи специален сватбения й ден, който бе отложен и лишен от пищност заради пандемията и заради неудобството от проблемите около баща й, писа британският в."Дейли мейл".

    Биатрис избрала да се венчае в двореца Уиндзор, за да могат баба й и дядо й да участват в церемонията. Сватбата на внучката бе първото публично събитие, в което принц Филип участва за последната година. Това е и първата сватба на член на кралското семейство, която се провежда при закрити врата за обществеността от 235 години.

    Сестрата на булката, принцеса Юджини, кумува на младоженците. Кум и шафер бе и четиригодишният Уолфи, син на Едоардо от връзката му с американската архитектка Дара Хуанг. Племенниците на Едоардо Коко и Фреди също бяха шафери.

    Гостите отпразнували събитието с прием в Роял Лодж, резиденция на принц Андрю и Сара.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини