Добрата новина за Харалан Александров: Разминахме се с революцията

Каква година изпращаме? Равносметка на изминалата 2020 година в студиото на "Денят започва" направиха социалният антрополог Харалан Александров и социологът Андрей Райчев.

"Ние сме в епицентъра на голямо природно бедствие и както винаги става там, където има човешко бедствие и последици от война, винаги природните бедствия са по-тежки", каза Александров. Той обясни, че по-добре се справят обществата, които не си причиняват човешки бедствия. 

"На нас ни е трудно да приемем, че това е природата, безразличната и страховита природа, която в един момент ни изтръсква от себе си и избираме да мислим за него като за човешко бедствие. Това е в основата на голяма част от конспиративните теории, които настояват, че вируса е направен от хора", обясни социалният антрополог.

"Аз съм напълно убеден, че това е преувеличено, че истерията, която обхвана целия свят, причини много повече отколкото самата болест", смята Райчев.

Повече от 10 месеца по-късно според него би трябвало вече да можем да погледнем съвсем определени цифри за случилото се. 

"Каквото и да се прави, това ще мине и ще вземе своите жертви", обобщи Райчев.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Къ
    към Борисов
    7 0
    10:44, 30 дек 2020
    Забрани на тези двамата да се появяват по телевизията и да зомбират хората с глупостите си!
Последни новини