Ваксината не влиза в ДНК на клетката, уверява акад. Петрунов

Няма основания за опасения за ваксината. Тази позиция изрази пред NOVA академик Богдан Петрунов. Той лично ще се ваксинира.

От всяко лекарство, което вземаме може да има последствие за човешкия организъм, успокоява академик Петрунов. 

„Аз съм се занимавал с ваксини над 50 години. Сигурен съм във възможността тези ваксини да ни спасят. Що се касае до безопасността – аз съм убеден, че няма от какво да се страхуваме. Ваксината може да даде някои реакции, но те дори не са странични реакции. Това се нарича реактогенност, което означава реакция на нашия организъм към ваксината. Заради нашата чувствителност телата ни реагират по различен начин, но това не са странични реакции“, обясни специалистът.

Той добавя, че няма данни за вредно влияние на ваксините при проведеното проучване с над 45 хиляди души.

"Става дума за нова категория ваксини, които до този момент не са правени. С тях не се вкарва нищо живо в организма, а само една платформа, която е обучена да го разпознава. Не виждам абсолютно нищо опасно в това", каза още акад. Петрунов.

Не вкарваме нищо живо в човешкия организъм, изтъкна ученият. Ваксината не влиза в ДНК на клетката, по думите му. Тя не взаимодейства с клетката, подчерта академик Петрунов. Поне до осем месеца ще имаме имунитет. Поне след две години ще е ясно какъв имунитет ще изградим.

Ако не постигнем 60% ваксинация ще влачим пандемията с години, предупреди академик Богдан Петрунов.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    7/
    7/8
    4 -1
    10:37, 30 дек 2020
    Професоре,не говори неща в които не си съгласен,защото ще дойда да ти скъсам дипломата!Само искъм да ти кажа,че по време на социализма,нашите агрономи за да засеят една градина с череши изследваха каква е почвата,откъде и колко духа вятъра,какви са въздушните течения и т.н.цели 15години,а ти сега искъш да ме убедиш,че тази ваксина на три месеца е хубава!Даже и създателите не знаят нищо,защото трябва да мине изследователският период!
  • 2
    Ис
    Истината
    3 -1
    12:15, 30 дек 2020
    Акад. Петрунов искам лично да носи отговорност за всеки един, който получи тежки заболявания в резултат на набързо скалъпения токсичен коктейл, наречен ваксина. Публично да излезе и да каже, че ще може да го съдим и да го държим отговорен. Иначе е просто един натегач и блещи глупости пред камера.
Последни новини