Лудогорец завърши участието си в Лига Европа

Шампионът на България Лудогорец завърши участието си в груповата фаза на Лига Европа със загуба с 1:3 от австрийския ЛАСК Линц. По този начин тимът от Разград записа най-слабото си участие в турнира, като остана на последното място в група "J" с 0 точки, шест загуби и голова разлика от 7:19.

Двубоят, който бе без особено значение и за дватата отбора, премина под пълната диктовка на гостите от Австрия, макар и Лудогорец да бе този, който първи стигна до гол.

В 17-ата минута Доминик Райтер бе много близо до откриването на резултата, но ударът му по диагонал намери страничната греда на вратата на Пламен Илиев. Три минути след това и Рене Ренер можеше да се разпише, но от добра позиция стреля покрай вратата на домакините.

Минута преди почивката ЛАСК стигна до дузпа, след като Сисиньо задържа в наказателното поле нападател на гостите. Томас Гойгингер застана зад топката, но ударът му от 11-те метра бе спасен майсторски от Илиев.

На почивката старши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев направи смяна, като в игра се появи Елвис Ману на мястото на Мавис Чибота. Това моментално даде резултат и 40 секунди след рестартирането на играта Ману откри, засичайки ниско центриране на Клаудиу Кешерю.

В 55-ата минута Лудогорец можеше да удвои, но ударът на Кешерю от фаул бе спасен от Александър Шлагер.

В 57-мата минута ЛАСК изравни при първата си опасна атака за второто полувреме. Филип Визингер открадна една топка в средата на терена, напредна и с удар от около 23 метра попари Илиев.

След 5 минути ЛАСК получи правото да изпълни дузпа, след като Алекс Сантана събори пред празната вратата играч на гостите. Сантана получи директен червен картон, а Рене Ренер бе точен от наказателния удар за 2:1.

В 66-ата минута Емил Мадсен покачи на 3:1 след удар с глава от близка дистанцията, а в 79-ата минута горната греда спаси вратата на Лудогорец от четвърти гол.

В последните десетина минути темпото на игра спадна и резултатът остана непроменен.
Въпреки убедителната победа, ЛАСК също отпада от турнира, завършвайки трети в групата с 10 точки.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини