ЦСКА се сбогува с Лига Европа с престижна победа над "Рома"

СКА победи "Рома" с 3:1 в последния си мач в груповата фаза на Лига Европа. Червените постигнаха престижен успех, въпреки че резултатът не промени класирането им. Преди двубоя тимът на Бруно Акрапович нямаше отбелязан гол в Лига Европа.

Точни за червените на Националния стадион "Васил Левски" бяха Тиаго и Али Соу, който се разписа два пъти. За "Рома" попадението отбеляза Томазо Миланезе.

"Рома" излезе с някои футболисти, които по-рядко получават шанс за изява, но в състава имаше и петима от по-опитните състезатели на "вълците".

Победата носи на ЦСКА 570 хиляди евро премия. Българският тим завършва последен в група А с пет точки. В другия мач в групата "Йънг бойс" надви "Клуж" с 2:1 с два късни гола. Швейцарският тим обърна развоя на срещата с попадения в добавеното време, като след 90 минути "Клуж" водеше. Успехът гарантира участието на "Йънг бойс" на 1/16-финал.


В София ЦСКА поведе след едва пет минути. Тиаго откри резултата с изстрел от границата на наказателното поле и не остави шансове на стража на "вълците".

"Рома" обаче успя да изравни в 22-ата минута. След продължителна атака младият Миланезе получи подаване от централния нападател Майорал и изравни.

След изравнителния гол "Рома" се настани по-трайно в полето на ЦСКА, докато домакините заложиха на котраатаки. При една от тях Тиаго излезе очи в очи с вратаря на "Рома", но стреля покрай целта.

В 34-ата минута червените все пак поведоха. Жеферсон отне топката в средата на терена и веднага подаде към Али Соу, а гамбийският нападател беше точен - 2:1.

След почивката ЦСКА действаше по-добре от гостите и в 55-ата минута си осигури трите точки с нов гол на Али Соу. Той беше точен в 55-ата минута след груба грешка на Федерико Фасио.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини