Масово тестване на деца в силно засегнат от коронавируса район в Германия

Премиерът на германската провинция Тюрингия Бодо Рамелов обяви днес, че ще бъде извършено първо масово тестване на деца в силно засегнатия от коронавируса окръг Хилдбургхаузен, за да се установи до каква степен те допринасят за бързото увеличение на заразяванията, предаде Ройтерс.

През последните седем дни окръгът регистрира рекордните 603 случая на 100 000 души - над четири пъти повече от средното за Германия ниво, което е 140 случая, показват данни на Института за заразни болести "Роберт Кох".

"Сега ние ще проведем първото масово тестване на деца и млади хора, които ще могат да бъдат тествани безплатно, започвайки от следващия вторник", каза Рамелов. "Тогава за първи път ще узнаем колко безопасни са училищата и детските градини", заяви той.

Хилдбургхаузен, чието население наброява 63 000 души, въведе местна карантина, която е по-строга от наложената в Тюрингия. За разлика от по-голямата част от Германия, в района детските градини и училищата са затворени, а хората могат да напускат домовете си само по основателна причина. Нарушенията могат да бъдат наказвани с глоби до 25 000 евро.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини