С три участия – три награди за Неделното училище в Устово

Две първи и една втора награда спечелиха три момичета от Неделното училище при храм „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян, кв. Устово, в конкурса на Пловдивска света митрополия „Въведение Богородично“. Сред няколко стотици участници от цялата страна – Пловдив, Пазарджик, Варна, Бургас, Ловеч, Русе, Сливен, Шумен, Димитровград и др., те се представиха отлично в своите възрастови групи.

Първа награда за есето „Богородица е измолена на колене от светите праведни Богоотци Йоаким и Анна“ спечели Антония Кушлева /12 клас, на снимката в средата/. Първа награда за рисунката си „С мама към храма“ завоюва Диана Павлова /9 клас, на снимката вдясно/, а втора награда има Теодора Аврамова /8 клас, на снимката вляво/, рисунката на Теодора носи заглавие "Въвеждане на малката Дева Мария в Йерусалимския храм".

И трите момичета са активни членове в Неделното училище, включват се сърцато и в доброволческата дейност с децата към Съюза на инвалидите в Смолян и Дома за стари хора в с. Фатово. Старанието им е възнаградено. Те се учат в Езиковата гимназия „Иван Вазов“ в Смолян, успехите им са плюс и за учебното заведение.

Поради пандемията тази година няма да се организира тържество в Пловдив за награждаването. Отличията всеки ще си получи по пощата. В сайта си Пловдивска света митрополия публикува наградените творби, включително и смолянските, а някои от тях бяха излъчени и по Пловдивската православна телевизия по повод Деня на християнското семейство. От Културно-просветния отдел на митрополията, организатор на конкурса, се обръщат към всички с мил поздрав: „Скъпи участници в конкурса, посветен на християнския празник „Въведение Богородично – Ден на християнското семейство и младеж“, благодарим ви за прекрасните творби, които ни изпратихте! Благодарим и на вашите родители, учители, ръководители! Желаем на всички вас много здраве, творческо вдъхновение и нови успехи!“

Росица Примовска


 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини