Търсят се доброволци за болницата в Първомай

МБАЛ Първомай призовава доброволци - медици и немедици, да помогнат на лекарите в КОВИД-отделението. Работещите там изнемогват от постоянен извънреден труд и се затрудняват при обгрижването на пациентите, които към момента са 40 души.

Призовавам всеки, който може, да подаде ръка в тези дни на изпитание и нужди за нашите медици от болницата в Първомай, казва управителят д-р Румяна Бойлова. Усилията, които полагат нашите лекари, сестри, санитари и служители, нямат цена и отплата. Можете поне малко да облекчите тяхната работа, като се включите в борбата им. Днес те имат нужда от всички Вас! Нека го направим!“,

Тя се обръща към бъдещите лекари – студенти по медицина, студенти-медицински сестри, както и други студенти от медицински специалности. Те  могат да бъдат назначени и да се ползват от допълнителните възнаграждения за работа с КОВИД-пациенти.

Всички доброволци, които нямат медицинско образование, но желаят да бъдат в помощ на екипите в МБАЛ Първомай, могат да бъдат назначени на трудов договор като санитари.

Ситуацията е много тежка, не достигат лекари, изнемогват медицинските сестри и санитарите. Разчитаме на хора, преборили вируса, носещи големи сърца и с гражданска съвест да се притекат на помощ и да помогнат.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини