Има задържани за двойното детеубийство в Сандански

Двойно убийство на дете на три години и дете на пет години е извършено в Сандански, съобщи на брифинг Весела Стоилова - заместник-окръжен прокурор в Окръжна прокуратура - Благоевград. Двете деца са братче и сестриче. Има насоки за извършителя на престъплението, както и задържано лице, посочи прокурор Стоилова.

Сигналът за инцидента е подаден около 17.30 часа днес, колегите са реагирали моментално, каза директорът на Областната дирекция на МВР - Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов.

Има започнато досъдебно производство за двойното убийство. Продължават активните действия по разследването.

По информация на NOVA са задържани майката и бащата на убитите деца. Тепърва ще се проучва и ще се уточнява какви са били взаимоотношенията на родителите на децата, но по неофициална информация двамата в момента са в развод. Жената дълго време е била безработна, а отскоро е започнала работа като касиер в училище. Според източници на NOVA тя е била многократно жертва на насилие от бащата. Той е горски служител.

Кметът на града Атанас Стоянов заяви, че за жестокото деяние е заподозряна майката на децата. "Факт, да. Вероятно тя ги е умъртвила, но очаквам от полицията повече информация", каза той пред БНР.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини