Заповедите родиха абсурди

Пенсионерите нямаха време да научат за забранителния режим, който влезе в сила в деня на оповестяването му. Медии съобщиха за хаос (и за млади, и за възрастни) в София, след като на магазините се появиха табели, че хората над 65 години се допускат вътре само от 8:00 до 10:00 часа. Този "зелен коридор" важи и за аптеките.

На здравната ни система и трябваха месеци, за да се сети за триаж и да постави фургони пред някои от здравните заведения. За електронни направления за PCR въобще не е готова, а за електронни рецепти в България и дума не става. 

Но българските пенсионери са много яки и ще се справят с всичко, с което системата не може. Те трябваше да реагират на мига и веднага щом министърът подпише заповедта, да си останат в къщи и да чакат следващия "зелен коридор" на другата сутрин.

БНТ пък съобщи за седмокласник, който вече за трети път е под карантина. Момчето вече е преболедувало COVID-19. Но пак е поставено под карантина дни по-късно заради заразен съученик. От РЗИ обяснили за БНТ, че такава е заповедта на здравното министерство. Министърът го потвърдил.

Медията разказа и друга интересна история - за случаите извън статистиката. Жена се разболяла, но вече имала 2 отрицателни PCR теста, платени от работодателя ѝ, след като била в контакт със заразен колега. Тя не е включена в статистиката, защото не е платила за нов тест. Покрай тази история става ясно, че позитивният резултат от антигенните тестове не е основание здравните власти да изолират заразения.

Заповедите се изпълняват. Мерките действат и дават резултати, бодро обявиха вчера държавни мъже. Действат и дават подобни резултати.

Заведенията работят и сме готови за туризъм, без коридори.

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ян
    Яни
    13 -3
    08:02, 13 ное 2020
    Всички заповеди, са ненормално и безмислени...
  • 2
    Играйте си вие с нервите на Хората ,
    и ще се печете не само в Ада ами и на живо
  • 3
    Иц
    Ицо
    1 0
    19:29, 13 ное 2020
    Поредната простотия на правителството.народа се изчерпа в търпението си.скоро управляващите ще хапнат дръвцето.
Последни новини