Lightning портът може да бъде следващата жертва на Apple

По традиция портовете са част от дизайна на мобилните телефони от тяхната зора, но при iPhone нещата винаги са стояли малко по-особено. През 2012 г. Apple премина към собствен стандарт, наречен Lightning, въпреки че цялата мобилна индустрия вече използва USB-C. Ако може да се вярва на последните слухове, компанията планира да премахне изцяло Lightning порта в iPhone, така че да създаде апарат без абсолютно никакви входове.

Косвена индикация за това бе появата на магнитна система за безжично зареждане в iPhone 12, която премахва нуждата от Lightning порт. Въпреки че го запази в iPhone 12, Apple не включи зарядно и жични слушалки в кутията, което означава, че безжичното бъдеще изглежда неизбежно за iPhone. Визията на компанията е за iPhone без кабели и портове, която Тим Кук неколкократно анонсира и чиято екосистема от аксесоари работи чрез прикрепяне с магнити.

„Безжичните технологии достигнаха зрялост, при която устройство без портове е по-реално от всякога“, пише анализаторската компания Gartner.

Всъщност някои китайски производители на телефони вече изпревариха Apple в тази насока, пускайки модели без портове. Освен това много нови технологии като VR шлемовете и умните очила също стават безжични.

Дали Apple ще тръгне в тази посока, предстои да видим, но наистина има много причини моментът на iPhone без портове да наближава.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини