Кметът на Асеновград - победител в категорията "Демографска политика и "ин витро" програми" в конкурса "Кмет на годината"

Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев спечели първото място в категорията "Демографска олитика и "ин витро" програми" - част от конкурса "Кмет на годината", организиран от платформата kmeta.bg. 

В категорията Асеновград се състезаваше в класацията редом до Бургас, Пловдив, Варна, София и още десетки други.

"Искам да благодаря на всички, които са избрали категорията "Демографска политика и "ин витро" програми". За мен това е голяма чест и отговорност, като кмет на Асеновград да получа приз точно в тази категория, защото децата са най-скъпото в живота на всеки човек", написа в своята фейсбук страница доктор Грудев.

През 2020 г. са постъпили общо 15 заявления за отпускане на помощта и всички са одобрени. По предложение на администрацията Общински съвет - Асеновград отдели по 2 000 лева за всяка двойка и семейство.

Осем от двойките са усвоили средствата. На останалите седем вероятно им предстои процедура.

"Всички се надяваме тя да завърши успешно", сподели кметът на Асеновград. 

Общо пет са бебетата, които се очаква да се родят до края на годината в общината именно по програмата за подпомагане.

"С този конкурс платформата "kmeta.bg" обединява хората в обща кауза и в същото време, популяризира дейността на градоначалниците и техните екипи. Защото често усилията им остават невидими, докато резултатът от работата не стане факт. А реализираните успехи са дело на съвместния труд между кмета и служителите, на които той се е доверил", каза доктор Грудев.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини