Перник, Сандански и Девня отличени в конкурса „Кмет на годината“

Перник, Сандански и Девня са носителите на голямата награда "Кмет на годината" за 2020 година. Станислав Владимиров, Атанас Стоянов и Свилен Шитов събраха най-много гласове в националния конкурс, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg, за голяма, средна и малка община.

Имената на победителите в категорията обяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Тримата призьори бяха отличени с грамоти в София Техпарк за цялостната си работа във всички сфери в ръководената от тях местна администрация. Награждаването мина под мотото "Бъдете здрави" и при спазване на всички противоепидемични мерки. 

"Наградите на най-успешните кметове са израз на признанието за тяхната работа. Кметовете са хората, които са на първа линия за хората, заяви Николова по време на церемонията.

За нас, малките общини, е много важно да се отразява обективно нашата работа, коментира кметът на Девня Свилен Шитов - победител в категорията в раздел малка община. Той благодари на всички, с които работи вече в продължение на 4 години и допълни, че за община Девня е важно да продължи да работи със същите темпове и отговорности. 

Високата оценка не е само за кмета на Сандански, а за всички съграждани, които са изключително значими и обществено активни. Те са критерий за посоката, в която трябва да вървим. Те са нашето най-безценно богатство и капитал, каза кметът на Сандански Атанас Стоянов - победител в раздел средна община, при получаването на отличието си.

През тази година всички перничани преминахме през наистина голямо изпитание, в което всички ние търсихме общите пътища, които ни събират, а не разделителни линии.  Благодаря на моите съграждани за огромната подкрепа, която получавам всеки ден, всеки час. Това ни дава изключителна увереност да продължавам напред. Тази награда също и вярвам, че можем да превърнем Перник в най-добрия град за живеене, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров - победител в раздел голяма община. 

Събитието се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки и под мотото "Бъдете здрави".

Над 600 хиляди българи участваха във вота за определянето на най-добрите градоначалници за 2020 г.

Конкурсът ще бъде излъчен в ефира на БНТ1 от 23:30 часа тази вечер.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини